Drar vi oss mot söder och Malmö som anordnar V75 på Jägersro. Ovalen är känd som ”spetsbana” och det gäller helt enkelt att man är med där framme när upploppet närmar sig. Vi får se om statistiken är regel även denna gång. 

Jägersro lopp #10 | Speltips: Västerbo Exact Vinnare | Odds: @4.00 | Units: 3/5 | Spelbolag: Unibet | Spelstopp: 18:17

Spelarna verkar tvekande till vinnarskallen.

Västerbo Exact har en jämn rad men det är 1:orna som fattas och det verkar oroande för många. Sist man tog en seger i ett rikstoto lopp var December 2017. Jag är dock inte lika orolig, för det finns faktorer i samtliga lopp som har kostat segern för kämpen Västerbo Exact.

På Jägersro den 27 Oktober så var man så när att ta hand om ledningen, fick istället nöja sig med ryggen på ledaren och hade vunnit enkelt ifall luckan hade uppenbarat sig. Därefter tog man en färd till Norge och Oslo för att utmana Ferrari B.R. Tog hand om ledningen och var så när på att hålla undan, kunde dock inte svara The Last Ticket som kom för långt ut i banan. Mellanstopp på Jägersro i början av December där man var med i en 08-öppning i vinterförhållande och man tappade tillslut och det var inte många längder som skiljde mellan vinnaren och Västerbo Exact. På pappret kanske inte resultat var vad man kunde förvänta sig, men att öppna så tufft på vintern är även svårt för guld-hästarna. Senast i finalen kunde man inte lura Disco Volante på ledningen, fick nöja sig med ryggen och gå på ett för dagen tung sprunget innerspår. Såg fulltankad ut på upploppet och Uhrberg letade frekvent efter lucka, tur för motståndarna att den luckan aldrig kom.

Olle Rolls tillbaka som en vinnare!

Olle Rolls fick göra det den tunga vägen i finalen den 26/12 utvändigt om Disco Volante. Var starkast tillslut och tog säkert ner ledaren. Såg dock bättre ut än vad det var då innerspåret var tungsprunget och i efterhand var det en fördel att springa i andraspår. Olle Rolls var en klassklättrare för ett år sen och tog hela sex raka V75-vinster. Sen kom haveriet och jag tyckte att Mats Rånlund skulle ställa av honom och ge ”Olle” lite vila. Tränaren valde dock att fortsätta tävla och det blev bara värre och värre och Olle Rolls var inte fräsch alls och enligt mig inte i tävlingsbart skick. Har efter längre vila startat fyra gånger med resultaten 4/2/3/1 och Olle Rolls är tillbaka i toppen igen.

Master Crower bör ta hand om ledningen initialt och sen släpper till Västerbo Exact som är favorit till spets efter en bit. Spetspositionen är dock inte ett ”måste” och man går minst lika bra bakifrån.

Fina träningsrapporter angående Västerbo Exact och enligt Roger Persson känns det som en ny häst.

Speltips: Västerbo Exact Vinnare

Jag väljer att spela Västerbo Exact som vinnare. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Vinner med lucka sist. 

  • Insatserna har varit betydligt bättre än resultatraden. 

  • I fullform.

  • Perfekt utgångsläge.

Högst odds hittar jag hos Unibet som ger 4.00 på vinnare. Min investering i detta spel blir 3/5 units!

Rygga till 4.00 hos Unibet

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.