Joakim Östman|11 oktober, 2021, 12:55

Jag väljer att spela på Sverige. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Sverige har vunnit åtta raka matcher hemma på Friends Arena.

  • Sverige visade på mycket bra form i senaste matchen mot Kosovo.

  • Sverige har ett starkare lag än dagens motståndare Grekland.

  • Sverige kan med en seger hänga av Grekland från fighten om VM avancemang.

  • Sverige har revansch att utkräva från förlusten i Aten.

SPELTIPS.SE GER TIPSET:

Sverige att vinna matchen hos Pinnacle

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

FÅ 100 KR GRATIS – UTAN INSÄTTNING!

Mycket på spel

När Sverige på tisdagskvällen tar sig an Grekland på hemmaplan står väldigt mycket på spel. VM-kvalet är inne i sitt slutskede och Sverige kan med en seger här i princip ta bort Greklands chanser till ett VM spel. Sverige hade skapat sig ett gyllne läge efter segern mot Spanien hemma på Friends. De såg ut att att var favoriter till gruppsegern vilket hade inneburit direkt avancemang till VM. Då kom smällen i Aten när Sverige i bortamötet mot Grekland förlorade med 2-1. Förlusten innebar att Sverige bjöd in Grekland i racet igen och Spanien seglar återigen upp som favoriter till gruppsegern. Mötet mot Grekland blir därför en nyckelmatch där Sverige ska gå för en seger. Formen ser lovande ut efter Sveriges 3-0 vinst mot Kosovo i denna samlingens första match. Sverige kontrollerade matchen sett till 90 minuter förutom i början av andra halvlek när Kosovo tryckte på som mest. Då klev Alexander Isak fram och stod för ett drömål som punkterade matchen.

Inför för första mötet mellan Grekland och Sverige var Grekland starkt ifrågasatta. Det ryktas om att tappade poäng hade lett till förbundskapten Van ’t Schip avgång. När Grekland nu åker till Friends för bortamötet mot Sverige är det desto positivare tongångar. Två raka segrar har lett till att Grekland i allra högsta grad är med och utmanar om en VM-biljett. Det ska även sägas att Grekland sett till VM kvalet faktiskt fortsatt är obesegrade. När Grekland nu tar sig an Sverige finns det därför en tro på att VM är möjligt.

Förutsättningar

Förutsättningarna inför matchen är relativt simpla, Grekland behöver tre poäng för att deras VM-hopp fortsatt ska leva. Sverige behöver även de trepoäng om gruppsegern ska vara inom räckhåll. En svensk seger innebär även att Sverige som sämst kommer hamna på en andraplats i gruppen. Vårt svenska landslag går även in i detta mötet med favoritskapet. Detta är matcher som under Janne Anderssons ledning Sverige har varit starka i. Hemmaplansfördelen ska inte heller underskattas för Sverige som vunnit åtta raka matcher hemma på Friends.

Ett huvudbry för Sverige är att Dejan Kulusevski inte kommer till spel då hans varning mot Kosovo innebar avstängning. Robin Quison visade dock form i sitt inhopp, där han även stod för en kasse framåt. Han är en fullgod ersättare men Janne Andersson har en mindre kvalitetsspelare att förändra en matchbild med. Albin Ekdal påtalade om revansch på Grekland efter matchen mot Kosovo. Det förväntar jag mig att Sverige går ut och visar från start. Sverige har ett starkare lag och detta är en match som bara ska vinnas. Mitt spel blir därför självklart, Sverige vinner matchen och kopplar greppet om ett VM avancemang!

FÅ 100 KR GRATIS – UTAN INSÄTTNING!
fotboll, VM Kval
|
units: 2/5 - spelstopp: 20:45
Sverige - Grekland
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.