Rygga spelet med 100 kr riskfritt

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Skellefteå är inne i en sämre trend och man har fem raka förluster in till den här matchen

  • Växjö har visat sig ha ett stabilt försvar i år och man släpper in väldigt lite mål

  • Skellefteå saknar offensiv leverans från flera spelare och man har gjort sex mål på sina fyra senaste matcher

  • Skellefteå och Växjö brukar sällan bjuda på några målfester och i år snittar lagens matcher 4,8 respektive 4,5 mål per match

  • Spelet sitter i elva av de tolv senaste matcherna mellan lagen

Värvat tillbaka storstjärnan

Skellefteå har som sagt en dyster trend med sig in här. Fem raka förluster har gjort att laget rasat i tabellen och från att ha varit ett topplag är man nu helt plötsligt åtta. Absolut ingen dålig placering men med tanke på var Skellefteå låg för bara ett tag sen så har man mycket att jobba med för att vända den nedåtgående formkurvan. Vad är det då som gjort att laget sjunkit som en gråsten? Främst är det målskyttet som uteblivit och man gör alldeles för få mål för att kunna utmana motståndarna.

För Växjös del har man senaste tiden imponerat, men det har varit svajigt inledningsvis den här SHL-säsongen. Jämnheten är svår att finna och sedan seriestarten har man blandat vinster med förluster till och från. Dock finns det oerhört mycket potential i det här laget och nu har man dessutom adderat forwardsuppsättningen med ett vasst namn i Andrew Calof som tidigare producerat rikligt med poäng i klubben sedan tidigare. Kan kanadensaren hitta rätt från start kan han säkerligen få igång andra forwardsnamn och på så sätt lyfta Växjö mot toppen.

Fem raka förluster – men defensiven fortsatt stabil

Skellefteå har en urusel trend, men jag är inte så säker på att det blir en sjätte här. I samtliga förlustmatcher har man varit bra med, det har istället var den sista edgen som saknats. Målskyttet saknas och totalt har man mäktat med sex mål framåt senaste fyra matcherna. Samtidigt har man enbart släppt in tio mål på dessa matcher så det har absolut inte varit några ras bakåt. Nyckeln till att vända trenden här tror jag ligger i att offensiven kommer igång, men jag har svårt att se att det ska vända över en natt.

Här ställs man mot ett Växjö som blandar och ger, men försvarsspelet har visat sig vara lagets styrka i år. Under 13 matcher har man släppt in 29 mål och kan man fortsätta med dessa siffror säsongen ut samtidigt som offensiven lyfter så finns det goda möjligheter till en lång säsong för Smålandslaget i år. Matcherna mellan de båda lagen brukar vara tajta och målsnåla, så även här tror jag. Under 5.5 spelas till 1.74.

Speltips.se ger tipset:

Under 5.5 mål hos Bethard

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se
Odds kan ändras under tiden | Odds framtagna 11/11 kl 14.40

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.