Det har blivit dags för de svenska lagen att kliva in i kvalet till kommande säsongs Europa League. Under torsdagen reser AIK till Irland för möte med Shamrock Rovers. En match där Gnaget får ses som klara favoriter. Vi tar ställning för den raka tvåan.

Match: Shamrock Rovers – AIK (Fotbolls-VM) | Speltips: 2 | Odds: @1.85 | Units: 3/5 | Spelbolag: 1xBet | Spelstopp: 20:05

Storförlust mot Celtic

Shamrock Rovers är just nu mitt uppe i det irländska ligaspelet. Vi ska komma ihåg att den irländska ligan är några nivåer sämre än Allsvenskan och att lagen där därför håller lägre kvalitet. Shamrock Rovers ligger just nu på en fjärdeplats i ligan efter 25 spelade omgångar. Man har hela 24 poäng upp till ettan Dundalk. Om vi tittar till lagets form så är den inte alltför bra för tillfället.

På de sex senaste matcherna har man bara vunnit tre och två utav dessa kom mot de lägst placerade lagen i ligan. I övrigt har man två förluster och en oavgjort på de sex senaste matcherna. Senaste matchen var en träningsmatch mot skotska Celtic. I den matchen hade man ingenting alls att sätta emot utan man förlorade med förkrossande 7-0. Det är med andra ord ett lite pressat Shamrock Rovers som kommer till spel under torsdagen. Och då ska man alltså ta emot ett AIK som redan på förhand känns betydligt starkare och som kommer till matchen med en betydligt bättre form. Favoritskapet är stort på AIK.

Obesegrade i 14 raka

Jämför vi då Shamrock Rovers facit med AIK så kan vi konstatera att det skiljer sig markant. AIK ligger i skrivande stund etta i den allsvenska tabellen (även om tvåan Hammarby har en match mindre spelad). AIK kan stoltsera med seriens bästa defensiv (minst insläppta mål) och den näst bästa offensiven (näst flest gjorda mål). AIK ser ut att gå en ljus höst till mötes och många experter ser dem som favoriter till att ta hem SM-guldet.

Kollar vi till lagets form så är den alldeles utmärkt. Förlustnollan i årets Allsvenskan är fortfarande intakt. Faktum är att AIK inte förlorat på 14 raka matcher. Om vi dessutom bara väger in bortamatcher så är siffran uppe i 16 raka utan förlust. Ett fantastiskt facit. På de sex senaste matcherna har man tre vinster och tre oavgjorda. Den senaste matchen spelades i helgen borta mot Trelleborgs FF och vanns med 4-1. Det är med andra ord ett AIK i medvind som reser över till Irland för att ta sig an Shamrock Rovers. Vi kan räkna med att de kommer gå för segern och de viktiga bortamålen som står på spel.

Speltips: AIK vinner matchen

I denna matchen bör kvalitetsskillnaden göra sig påmind. Dagens speltips blir därför att AIK vinner matchen. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Shamrock Rovers kommer från en storförlust med 7-0 mot Celtic.

  • AIK är obesegrade i 14 raka matcher.

  • AIK är obesegrade i 16 raka bortamatcher.

  • AIK kommer från en 4-1 vinst borta mot Trelleborg.

  • Allsvenskan är en i regel mycket bättre liga än den irländska.

Högst odds hittar jag hos 1xBet som ger hela 1.85 för den raka tvåan. Min investering i detta spel blir 3/5 units!

Rygga till 1.85 hos 1xBet

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.