Söndagen är här och vi bjuds på en riktig toppmatch i Premier League när det pånyttfödda Manchester United åker till London för att ta sig an Tottenham på bortaplan.

Match: Tottenham – Manchester United (Premier League) | Speltips: United över 4.5 skott på mål | Odds: @1.66 | Units: 3/5 | Spelbolag: Bet365 | Spelstopp: 17:30

Wembley Stadium

Kvällens hemmalag parkerar på en tredjeplats i tabellen med 48 poäng inspelade. För Tottenham är favoritplatsen bortaplan där har laget plockat 30 av sina poäng. Hemmamatcherna spelas för Tottenham på den nybyggda arenan Wembley Stadium och tankarna om att hemmakänslan är en bit ifrån var den tidigare varit för Spurs är lite oroväckande. Trots detta har Tottenham var i ett positivt utropstecken så här långt i säsongen, det är en komfortabel tredjeplats laget kan presentera och spelet ser ut att stämma för Pochettiono och truppen. På skadelistan för hemmalaget saknas Victor Wanyama och Eric Dier samt Lucas Moura går in som tveksam för spel i matchen.

Kollar vi på Tottenhams möten med de topp sex-placerade lagen har Spurs släppt till mer än fyra skott på mål i alla förutom ett möte. Tottenhams motståndare snittar 6 skott på mål i dessa mötena. Tror inte att kvällens möte kommer vara annorlunda, Manchester United kommer till Wembley Stadium med stort självförtroende och storstjärnorna i bortalaget får verkligen spela ut och njuter på planen med Ole Gunnar Solskjær bakom rodret. Tottenham har även dem en otrolig form men på hemmaplan sviktar den lite. Kvällens möte kommer vara en fartfylld match där båda offensiverna kommer leva ut sin fulla potential med mycket målchanser och skott.

Pånyttfött United

Den förre detta Manchester United-spelaren Ole Gunnar Solskjær har blivit hela Manchesters stora snackis och norrmannen är tokhyllad av United-fansen. Sedan Ole Gunnar Solskjær lämnade norska Molde för att tillfälligt ta över The Red Devils efter Jose Mourinho har United en fem matchers vinstsvit. De rödklädda har 16-3 i målskillnad och laget är som pånyttfödda under den nya tränaren. För United har det varit ett lite enklare spelschema men det går inte förneka att under norrmannens styre så är det ett mycket intressantare lag som vi får bevittna och jag tror att Manchester-laget har stora chanser i toppmatchen.

Kikar vi in dagens spel och hur kvällens bortalags skottstatistik ser ut så har man löst spelet i alla fem matcher under Ole Gunnar Solskjær. Manchester United har skjutit 39 skott på mål vilket ger bortalaget ett skottsnitt på 7.8 per match på de fem färskaste. Mot Tottenham man löst spelet i de två senaste matcherna lagen emellan. Vi är nu 21 omgångar in i Premier League och kollar vi på skottstatistiken på den nuvarande säsongen så ligger Manchester United  på en andraplats med 136 skott av lagen som har flest skott på mål. Det är enbart rivalerna Manchester City som skjuter mer och de ligger på 141 skott. Sedan Ole Gunnar Solskjær tagit över United har skottstatistiken ökat från 6 till 6.4 skott på mål på enbart 4 matcher.

Speltips: United över 4.5 skott på mål

Jag väljer att spela på United över 4.5 skott på mål. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • United har löst spelet i alla fem matcher under Ole Gunnar Solskjær.

  • United snittar 7.8 skott på mål de senaste fem matcherna.

  • United ligger på en andraplats av lagen som skjuter flest skott på mål i ligan.

  • United har löst spelet i de två senaste mötena med Tottenham.

Högst odds hittar jag hos Bet365 som ger 1.66. Min investering i detta spel blir 3/5 units!

Rygga till 1.66 hos Bet365

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.