För The Rams väntar nu två raka matcher på resande fot, den första bataljen tar plats i staden Ipswich där tabelljumbon The Blues står för motståndet. Lampards Derby har vunnit fyra av sina fem senaste matcher och visat sig väldigt starka på sistone. Vi klickar i bortasegern!

Match: Ipswich-Derby (Championship) | Speltips: Derby vinner| Odds: @1.90 | Units: 3/5 | Spelbolag: Bethard | Spelstopp: 20:45

Svag tabelljumbo

Ipswich Town befinner sig i ett krisläge rent ut sagt. Klubben hittas på den förödande jumboplatsen i Championship, laget har endast tagit 18 poäng och har sex poäng upp till nästkommande lag. 31 omgångar har spelats av den här säsongen och hemmalaget måste börja ta poäng genast ifall de ska kunna vända den negativa trenden och säkra kontrakt. The Tractor Boys har alltså endast vunnit tre matcher på deras 31 spelade. Resterande har blivit nio oavgjorda och hela 19 förluster.

Nu ställs alltså ligans just nu sämsta lag mot Frank Lampards starka Derby. Men som sagt är Championship en liga med otroligt mycket skrällar, men allting talar för att Derby blir ett nummer för stora för The Blues under onsdagen. År 2019 har ju minst sagt varit bedrövligt för Championship-laget. De har spelat sju matcher under det nya året och har alltså förlorat sex av dem. Deras fyra senaste ligamatcher har samtliga slutat i förlust. Senaste matchen var mot topplaget Norwich där kanariefåglarna vann tryggt med 3-0 och Ipswich såg väldigt svaga ut.

Formstarka favoriter

The Rams överraskade med att besegra ett formstarkt Hull City på lördagseftermiddagen och har nu känning på de sex främsta ligaplaceringarna. I den jämna ligatabellen är ingenting omöjligt, det finns som sagt fortfarande hopp om direktuppflyttning för Lampards mannar. Derby är just nu inne i en bra period, laget är obesegrade i fem raka matcher, och har vunnit fyra av dessa. Orosmolnet inför onsdagen är att Derby har FA-cupsmatch mot Brighton redan tre dagar efter Ipswich, återstår att se ifall detta påverkar onsdagens batalj.

På skadelistan hittas Mason Mount,Scott Carson och en osäker Tom Lawrance. Men dessa spelartappen var inget som störde laget under lördagen, utan de spelare som ersatte gjorde en fullt godkänd insats. Det tyder på att Derby har en bra och bred trupp när det gäller alla lagets delar. The Rams har fyra raka segrar på The Blues hemmaplan och har genom åren ett bra bortafacit mot just Ipswich. Anfallaren Jack Marriott är en viktig spelare för Derby, anfallaren har mäktat med sju mål den här säsongen och varit ett ständigt hot för motståndarna. Marriott missade senaste matchen mot Hull på grund av skada. Men Lampard gav positiva besked när han berättade att Marriott har börjat träna med laget i veckan och kommer vara tillbaka inom kort tid. Förmodligen utanför truppen eller möjligtvis på bänken mot Ipswich. Med Marriotts frånvaro får därmed Liverpool-lånet Harry Wilson och Martyn Waghorn ta ännu mer ansvar för lagets offensiv. Wilson som smällt in flera drömmål utanför boxen, leder den interna skytteligan med sina tio mål. Vi tror starkt på att Derby löser tre poäng mot ett svagt Ipswich under onsdagskvällen.

Speltips: Derby vinner

Jag väljer att spela den raka tvåan. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Derby har vunnit fyra av deras fem senaste matcher.

  • Ipswich Town i otroligt svag form, laget har förlorat åtta av deras nio senaste matcher.

  • Derby har vunnit de två senaste inbördes mötena.

Högst odds hittar jag hos Bethard som ger 1.90. Min investering i detta spel blir 3/5 units!

Rygga till 1.90 hos Bethard

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.