Speltips:

Jag väljer att spela på att det inte görs några mål mellan 0:00 och 9:59 i första perioden. Min investering i detta spel blir 1/5 units!

Spela här på:

Mål i första perioden – 0:00 – 9:59: Nej hos Unibet

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se
Odds kan ändras under tiden | Odds framtagna 13/1 kl 15.20

Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Luleå kommer vilja spela smart från start och inte förivra sig offensivt utan snarare utnyttja Frölundas misstag senare i matchen

  • Frölunda har ett mål att hämta upp och det är ingen panik att göra det så pass tidigt i matchen

  • Luleå har SHL:s bästa defensiv och när laget spelar blir matchbilden oftast väldigt tajt och målsnål

  • Lagen vill hålla sig borta från utvisningsbåset så här pass tidigt i matchen

  • Båda lagen vill till varje pris undvika en mardrömsstart för att hålla sig i mental balans

Kan spela sin femte CHL-final på sex år

Luleå har med sig en ledning med ett mål från förra match i Göteborg som man vann med 3–2. Luleå gjorde en bra match i Frölundaborg och stängde skickligt ned Frölundas tunga offensiv. Även fast man har en skör ledning med sin in till den här matchen så får ändå Luleå anses som favoriter att ta sig till en final, men det är enbart ett mål och det här är två lag som spelat jämnt och tajt mot varandra under hela säsongen. I seriespelet fortsätter Luleå gå starkt och man leder serien, strax före Färjestad.

Frölunda har precis som Luleå stått för en bra säsong och man är i toppen av SHL-tabellen medan man gått långt i CHL. Nu är man framme vid semifinalen och skulle man ta sig till en final här så betyder det att man varit med i finalen fem av sex gånger sen CHL startade säsongen 14/15, en hyfsat facit. I tre av dessa fyra finaler har man vunnit, men i den första mötte man just Luleå och förlorade, nu kan man få se sig besegrade igen av norrbottningarna. Men räkna aldrig ut det här laget, man tog sig tillbaka i kvartsfinalen mot Biel-Bienne och nu har man ytterligare ett underläge att hämta i kapp.

Förväntar mig en tajt matchbild

I och med att du spelar två matcher med en total målskillnad så blir dom här matcherna lite annorlunda jämfört med en bäst av sju-serie eller en direkt utslagningsmatch. Halkar du efter i ett par minuter så kan du vara rejält rökt för all framtid. Nu har båda lagen chans på att ta sig till final här och jag tror det är hugget som stucket om vilket lag det blir. Men jag tror på en rätt tajt matchbild och här vill båda lagen kontrollera matchbilden, Luleå kommer hålla sig till sin plan och vänta ut om Frölunda gör några större misstag.

Men i Frölundas fall har man inga som helst anledningar till att köra på för fullt från start. Man har 60 minuter på sig att hämta upp ett underläge på ett mål. Luleå är även det laget i SHL som har överlägset bäst defensiv och det är ytterst sällan som lagets försvar klappar ihop. Även fast den filosofin hackat lite på slutet så kommer man stänga igen butiken från start här med fullt fokus. Frölunda kommer att komma igen och få sina lägen men inte direkt från start. Luleå vill spela smart och inte ge bort för mycket initiativ till motståndarna från början. Att det står 0–0 på resultattavlan efter halva första perioden spelas till 1.90.

Speltips.se ger tipset:

Mål i första perioden – 0:00 – 9:59: Nej hos Unibet

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se
Odds kan ändras under tiden | Odds framtagna 13/1 kl 15.20

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.