Måndag och som vanligt lite magrare utbud. Jag har dock hittat ett spel jag finner gott värde. Vi vänder blickarna mot Spanien där ett tajt mittenmöte väntar mellan två lag som visade lite sämre form innan nyår.

Match: Real Sociedad – Espanyol (La Liga) | Speltips: Under 2.5 mål | Odds: @1.68 | Units: 2/5 | Spelbolag: Coolbet | Spelstopp: 21:00

Det har inte klickat på hemmaplan för baskerna

Real Sociedad ligger belägna mitt i tabellen på en tolfteplats, 22 poäng har de spelat in efter 18 omgångar. Det har ofta blivit tajta matcher för dem den här säsongen, vilket även målskillnaden på 20-20 indikerar. Det intressanta den här säsongen är att de har haft väldigt svårt att plocka poäng hemma på Estadio Anoeta. De har spelat åtta hemmamatcher och endast lyckats vinna en enda av dessa, resterande matcher har slutat med tre oavgjorda och fyra förluster. Målskillnaden på dessa åtta matcher liggare på blygsamma 6-9, ett snitt på 1.875 mål/match totalt sett. Deras form är inte den bästa,. Visserligen slog de, ett för tillfället identitetslöst, Real Madrid borta senast vilket ändå får lov att räknas som någon form av bragd, det är alltid stort att slå Los Blancos. Innan dess hade de fyra raka förluster i ligaspelet. På dessa fem matcher lyckades de bara göra tre mål framåt (varav två alltså kom mot Real Madrid) medan bakåt släppte de till fem mål. De släpper alltså inte in många mål, men det hjälper ju föga när de inte gör några framåt heller. Trots detta har de ändå en lite överraskande hög procentsats när det gäller över/under 2.5 mål denna säsong, 50% av matcherna har nämligen gått över 2.5 mål. Det är dock ganska viktigt att kolla när dessa matcher kommit. 5/6 av de inledande matcherna gick över 2.5 mål. Det inledande sex matcherna är alltså cirka 55% av matcherna som gått över 2.5 mål totalt sett över säsongen 18 spelade matcher. Jämför det med att endast 1/7 av de senaste matcherna har gått över 2.5 mål (två cupmatcher inräknade).

Truppmässigt så har det saknats en hel del spelare hela säsongen vilket såklart kan vara en faktor till att det inte riktigt har klickat för dem. Vanligtvis ska de ju vara där uppe och slåss om Europaplatserna. Det finns en hel del frågetecken kring vissa spelare fortfarande medan vissa är helt borträknade. Den enda spelaren som har spelat regelbundet denna säsong av dessa är Zurutuza med 15 starter på mittfältet. Han har problem med en vad och kanske inte kommer till spel. De övriga spelarna är egentligen inte mycket att ta hänsyn till då ingen av dem har spelat över 10 matcher denna säsong.

Katalanerna har visat dålig form på slutet

Espanyol gjorde en helt godtagbar inledning på säsongen men har dalat lite på slutet. De ligger fortfarande före Real Sociedad i tabellen, närmare bestämt på en niondeplats med 24 poäng efter 18 omgångar. Målskillnaden är lite snarlik med Real Sociedads, 19-24, ofta ganska tajta matcher. Som nämnt ovan har formen dippat på slutet dock. Sett över de fem senaste matcherna har de näst sämst form i hela La Liga. Tre inspelade poäng och en målskillnad på 2-11. På resande fot har de endast lyckats vinna en match hittills, mot jumbon Huesca, på nio bortamatcher har de vaskat ihop 6 poäng. På de fem senaste bortamatcherna har de en målskillnad på 4-7 vilket innebär ett snitt på 2.2 mål/match. De har gått över 2.5-linan åtta gånger denna säsong vilket i procent innebär dryga 44% av matcherna.

På skadelistan är det lite oklarheter i dagsläget, säkert är det i alla fall att mittfältaren Perez saknar. Utöver honom finns det frågetecken kring Duarte, Garcia, Hermoso och Lopez som alla fyra ofta brukar kunna återfinnas i startelvan annars.
Med dessa förutsättningar tror jag att vi har en väldigt jämn batalj att vänta oss där båda lagen kommer hoppas kunna vända den negativa trenden de befinner sig i. För egen del tycker jag att det luktar oavgjort på långa vägar, 0-0 eller 1-1 känns som två väldigt gångbara resultat. Något som känns ännu säkrare på förhand är att det inte kommer rassla allt för mycket i näten på Anoeta.

Speltips: Under 2.5 mål.

Jag väljer att spela under 2.5 mål i matchen. Två jämna lag kommer ställas på banan och de har verkligen inte rosat marknaden när det kommer till målskyttet på slutet.  Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Real Sociedads hemmamatcher har snittat 1.875 mål/match denna säsong

  • Endast en av Real Sociedads sju senaste  matcher har gått över 2.5 mål

  • Espanyol är i usel form och har endast gjort två mål på de fem senaste matcherna

Högst odds hittar jag hos Coolbet som ger 1.68. Min investering i detta spel blir 2/5 units!

Rygga till 1.68 hos Coolbet

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.