Slutspelet i Europa League skall spelas igång under torsdagskvällen. Det stora hoppet ute i Europa för svensk fotboll är Malmö FF, som väntat länge på slutspel i Europa League efter den Allsvenska säsongen avslutades. Malmö fick den engelska storklubben Chelsea FC i lottningen och man går in i ett mycket intressant dubbelmöte under kvällen. Klasskillnaden blir dock för stor här och jag tror Malmö misslyckas skrälla på Swedbank Stadion!

Match: Malmö FF – Chelsea FC (Europa League) | Speltips: 2 – Chelsea vinst | Odds: @1.40 | Units: 4/5 | Spelbolag: Bet365 | Spelstopp: 21:00

Längtan över

Den allsvenska säsongen avslutades i november – sedan dess har Malmö kvalificerat sig till Europa League-slutspel. Det blev 9 inspelade poäng i gruppspelet på 6 matcher, i ett gruppspel där man bland annat slog ut den turkiska storklubben Besiktas. Det var länge mycket jämt i gruppen och det skulle dröja ända till sista matchen innan allt skulle avgöras. Man ställdes mot Besiktas på bortaplan, som på förhand klassades som den svåraste bortamatchen i gruppspelet. Malmö lyckades efter en magisk tillställning vinna matchen och åkte från Turkiet med både 3 poäng och ett Europa League-slutspel rikare. Mikael Antonsson blev stor matchhjälte med matchens enda mål. Malmö hade återigen lyckats bra ute i Europa!

Lottningen blev klar och det stod klart att man skulle få möta storklubben Chelsea FC i första rundan. Man kan kalla det vad man vill, för åskådarna är det både och. Spännande och häftigt att möta ett så stort klubblag, men också ett helvete eftersom man hade kunnat lottats mot lättare motstånd. Men vilken utmaning man står inför, Malmö trivs hemma på stadion och man har lyckats skrälla och överraska ute i Europa förut. Malmö som stad jublar, det är såklart en stor snackis att Chelsea kommer till stan. Biljetterna gick knappt att få tag i om du inte var väldigt snabb eller medlem i någon av klubbarna och liknande. Det väntas en stormatch i Malmö och Malmö FF är supertaggat och tror på sin potential att kunna slå ut storklubben från London.

Malmö har efter säsongsavslutningen i november inte haft mer än tre tävlingsmatcher. Man hade sina två avslutande rundor i Europa League-gruppspelet plus en Svenska Cupen-match mot Lunds BK. Senaste tävlingsmatchen var mot Besiktas den 13:e december. Det är såklart en sjukt stor omväxling att gå från vänskapsmatcher och försäsong till en slutspelsmatch i Europa League mot självaste Chelsea. Man möter ett motstånd som är i en svacka och tränare Maurizio Sarri behöver vinna matcher till varje odds i princip. Det är oklart vad Chelsea matchar mot Malmö, men de enda spelarna som lämnats hemma i London är Danny Drinkwater och Marcos Alonso. Man ställs emot en stark uppställning om Chelseas manager Sarri vill så. Jag tror tyvärr Malmö får det tufft här och att man saknar tävlingsmatcher i benen sedan december påverkar, Chelsea blir numret för stora.

Djup svacka

Chelsea besöker Sverige och man har tagit sig hit med bästa möjliga trupputtagning. Chelsea är smått skadat efter en tung tid på senare dagar, 6-0 förlusten mot Manchester City i helgen har tagit hårt. Chelsea behöver en seger och inte minst tränare Maurizio Sarri, som enligt rykten börjar tappa förtroendet i omklädningsrummet. Maurizio Sarri har tagit in ett helt nytt tänk i Chelsea och behöver tid, tränaren har inte haft någon strålande tid det senaste och har fått utstå en del kritik. Kritiken har även träffat spelarna, som inte alls ser ut som de brukar, även Sarri har uttryckt sig på det sättet emot sin trupp. Det tycks vara problem med att motivera laget enligt Sarri. Det är på grund av detta och mycket annat mycket viktigt att Sarri och Chelsea får en bra start på dubbelmötet. Man går för ett bra resultat inför returen har Sarri meddelat pressen. De bästa spelarna finns med och det är endast Marcos Alonso och Danny Drinkwater som stannar hemma.

Chelseasupportrarna kräver ändring och Sarri är lite smått pressad av stundens allvar. Jag har svårt att se Chelsea åka ifrån Malmö utan en vinst, man är i en oerhört svag form just nu men klasskillnaden är stor och Chelsea är pressat att börja vinna matcher. Det finns en anledning till att Sarri inte låtit spelare som Hazard och Higuain stanna i London. En bra prestation är ett måste och man går för en liknande match som mot Huddersfield efter Bournemouth-förlusten. Chelsea kommer straffa Malmö genom att man är inne i säsong och för att man besitter ett kraftigt mycket starkare lag än svenskarna. Malmös hopp på en ny skräll ute i Europa lever dock, man har gjort det förut och Swedbank Stadion är ingen lätt arbetsplats för gäster. Chelsea klickas dock på grund av revanschlusten och klasskillnaden mellan lagen.

Speltips: Chelsea vinner matchen

Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Malmö saknar tävlingsmatcher sedan december och man är i fullgång med sin försäsong inför Allsvenskan.

  • Klasskillnad råder.

  • Chelsea är pressat att gå ifrån med en bra prestation efter storförlusten mot City i helgen.

  • Maurizio Sarri har inte lämnat någon av storstjärnorna hemma i London, Chelsea matchar en stark trupp.

Högst odds hittar jag hos Bet365 som ger 1.40. Min investering i detta spel blir 4/5 units!

Rygga till 1.40 hos Bet365

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.