Europa Leagues sextondelsfinaler smygstartade visserligen under tisdagen med matchen mellan Fenerbahce och Zenit St. Petersburg men under torsdagen slår det till med full kraft. 15 matcher ska spelas och i en av dem ställs Sporting Lissabon mot Villarreal på Jose Alvalade. Här tror vi på mål åt båda håll. 

Match: Sporting Lissabon – Villarreal (Europa League) | Speltips: BLGM | Odds: @1.80 | Units: 2/5 | Spelbolag: Bethard | Spelstopp: 21:00

Målrika matcher

Det stormade rejält kring Sporting Lissabon inför säsongen. Interna stridigheter, hot från supportrar och ett allt annat än populärt styre gjorde att i alla fall jag trodde att den här säsongen skulle sluta i katastrof för det portugisiska huvudstadslaget. Men så pass illa har det trots allt inte gått. Man har i och för sig gått relativt svagt i ligan (sju poäng bakom trean Braga på en fjärdeplats) men i Europa League tog man sig alltså vidare från gruppspelet tillsammans med Arsenal. Nu väntar ett formsvagt Villarreal i sextondelsfinalerna och jag tror det finns goda chanser för Sporting att avancera.

Men vi ska i detta första möte främst fokusera på målen, då vi valt ut BLGM som dagens spel. Det är ett spel som suttit i Sportings sju senaste matcher. Ser vi till hela säsongen så har spelet suttit i 26 av 37 matcher, vilket innebär 70 % av alla matcher. Sporting har själva gjort mål i 32 av 37 matcher (86 %), varav de åtta senaste.

Usel form

Villarreal har haft en fullständigt usel säsong. Man ligger chockerande nog näst sist i La Liga efter 23 spelade omgångar. Det var nog inte många som såg det komma inför säsongen, i alla fall inte jag. Ser man däremot på lagets form så är det inte en tillfällighet att man hamnat så långt ner. Man har nämligen inte vunnit en match på sina tio senaste försök. Än värre är det på bortaplan. Där har man gått segerlösa från 13 raka matcher.

Hur har det då sett ut med målskyttet? Jo, Villarreal har gjort mål i fem av sina sju senaste matcher. Samma siffror är gällande när det gäller BLGM-spelet. Kikar vi på siffrorna över hela säsongen så ser vi att Villarreal gjort mål i 23 av 33 matcher, vilket motsvarar ca 70 %. BGLM-spelet, i sin tur, har suttit i lite mer än hälften av matcherna. Med tanke på att även Sporting Lissabon har fina siffror som passar till dagens spel finns det goda förutsättningar för att det går in.

Speltips: Båda lagen gör mål

Dagens speltips blir att båda lagen gör mål. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Sporting Lissabon har gjort mål i 86 % av sina matcher den här säsongen, varav de åtta senaste.

  • Spelet har suttit i 70 % av Sporting Lissabons matcher den här säsongen.

  • Spelet har suttit i Sporting Lissabons sju senaste matcher.

  • Spelet har suttit i fem av Villarreals sju senaste matcher.

Högst odds hittar jag hos Bethard som ger 1.80 för spelet. Min investering i detta spel blir 2/5 units!

Rygga till 1.80 hos Bethard

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.