Axel Olsson|13 mars, 2023, 12:00

Jag väljer att spela på Watford flest hörnor i det här mötet. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Watford har mycket fart i offensiven med spelare som Ismaila Sarr, Joao Pedro och Ken Sema.

  • Watford spelar nu med wingbacks sedan Wilder tog över. Samma formation som han var lyckosam med i Sheffield United.

  • Watford dominerade i deras senaste inbördes möte. De bör vara det laget som har övertaget i det här mötet också.

  • Birmingham är inne i en sämre form med endast en seger i deras sex senaste ligamatcher.

SPELTIPS.SE GER TIPSET:

Watford flest hörnor hos Bet365

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Fortfarande chans på kvalspelet

Som så många gånger förr har Watfords ledning valt att återigen göra en förändring på tränarsidan. Det bristande tålamodet är känt sedan tidigare och det är tydligt att klubben inte är nöjda med var dem ligger. Såhär sent in på säsongen har de valt att sparka Bilic efter mindre än ett år och valet föll sedan på välkända Chris Wilder. De hoppas att han ska göra samma resa med Watford som han gjorde med Sheffield United. Som vi förväntade oss fick vi se en liknande taktik som den i Sheffield, däremot gav det inte någon utdelning i debuten.

Watford var det spelförandet laget men bollen ville inte in i senaste matchen mot Queens Park Rangers. Vi fick iallafall se en del ändringar som gör att ett eventuellt hörnspel ser spännande ut inför tisdagen. Med Wilder vid rodret kommer hemmalaget spela med wingbacks och det öppnar upp för en helt annan bredd i anfallsspelet. Wilders offensiva filosofi är att skapa övertal med hjälp av över och underlapp bakifrån, vilket förhoppningsvis kommer ge de offensiva spelarna mer alternativ när de går framåt. Vi vet sedan tidigare att Watford har mycket fart och fläkt i offensiven med spelare som Ismaila Sarr, Joao Pedro och Ken Sema. Ifall Wilder kan få fart på dessa herrarna är Watford ett klart bättre lag än deras nuvarande elfteplats i tabellen. De borde vara med i kampen om PL-kval och det finns fortfarande chans att slå sig in i topp 6. De har ingenting att förlora och det är bara att satsa full fart framåt i den avslutande delen.

En okej avslutning räcker

För Birminghams del har de inte ett eventuellt kvalspel att blicka mot. De har gått ännu sämre i ligaspelet och nu handlar det bara om att behålla sitt avstånd ner till bottenplaceringarna. I nuläget har de tio poäng ner till Blackpool som hittas under strecket. Deras senaste trepoängare gjorde så att laget kunde andas ute lite och nu krävs det inte särskilt mycket för att behålla sin plats i Championship. Gästerna är dock inne i en sämre form med endast en seger i deras sex senaste ligamatcher.

Det var ganska klart att Watford var det bättre laget när dessa två möttes i den fjärde rundan. Nu har hemmalaget dessutom fått en nytändning med Wilder och de har den bättre spelartruppen utav dessa två. Birmingham behöver inte stå för någon jättestark avslutning, utan de räcker med ett par skalpar för att behålla sin plats ovanför strecket. Det går att diskutera klubbarnas motivationsfaktor och det mesta talar för att Watford blir det laget som trycker på i tisdagens batalj. Birmingham behöver inte gå för segern på samma sätt och vi tror att Watford är det laget som skapar flest chanser målchanser under tisdagen. Hörnspelet lockar sett till den förväntade matchbilden och Wilders taktik!

fotboll, Championship
|
units: 2/5 - spelstopp: 20:45
Watford - Birmingham
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.