Daniel Jacobsson|13 juni, 2023, 13:28

Jag väljer att spela på BLGM i det här mötet. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Nederländerna har ett gäng formstarka offensiva stjärnor. Tur det, eftersom Depay kastat in handduken, och vi lär få se Simons, Gakpo och Malen i täten.

  • Gvardiol saknas i Kroatien. Nederländerna har heller inget försvar som imponerar på mig, trots Van Dijks medverkan.

  • Även Kroatien matchar en stark offensiv, där mittfältet med Kovacic, Modric och Brozovic är ledande. Perisic, Pasalic och Kramaric kan hota.

Goda förutsättningar

Nederländerna, eller Holland som undertecknad kommer nämna landslaget som, ställs inför en stormatch under onsdagskvällen. Här har Memphis Depay, landets nästmesta målskytt genom tiderna, tackat för sig och så även Daley Blind. Det här är ett landslag som varit under ett generationsskifte senaste åren och nu börjar det ta form. Jag gillar tänket och insticken med sina egna produkter från den inhemska ligan. Den här gången lär vi få se flera sånna spelare, där Xavi Simons från PSV och Mats Wieffer från Feyenoord lär få en startplats direkt. Ett lite ungdomligare Holland lär skapa problem för ålderstigna Kroatien.

Jag håller ett öga på det här landslaget den senaste tiden och ser att det börjar gå framåt. Det enda negativa är att den inhemska ligan, som många spelare kommer ifrån, har sänkt nivån på senaste tiden. Känns det som åtminstone. Jag lägger dock ett förtroende till lagets offensiva trio här och tror att man kan straffa ett Kroatien som saknar den störste och bästa mittbacken Josko Gvardiol här. Båda lagen gör mål spelas hos Bet365.

Tufft avbräck

Vi börjar väll där då. Kroatien får klara sig utan den mycket omtalade mittbacken Josko Gvardiol här, ett sent besked dessutom och ett väldigt tungt besked framförallt. Kroatien behöver alla styrkor man kan i den defensiva linjen, där har man lite problem på pappret. Generationsskiftet har inte varit nyttigt där om man säger så, speciellt inte utan den främsta mittbacken i spel. Mittfältet skall alltid nämnas och förmodligen är man i toppen av världsfotbollen där. Modric, Kovacic och Brozovic är ett mittfält som många andra länder inte kan matcha. Det enda negativa? Åldern.

Kroatien har precis samma som Holland, ett väldigt lovande anfall där Perisic får en offensivare roll än i klubblaget tillsammans med kompanjonerna Pasalic och Kramaric. Att man saknar en anfallare här gör ingenting, Kramaric är tillräckligt bra för stunden och kommer säkerligen skapa en del problem i luftrummet och övriga ställena för Van Dijk och så vidare. Här skall det också tilläggas att Holland saknar storstjärnan De Ligt i låset. Positivt för laget i rött och vitt. Båda lagen gör mål känns lovande därmed.

fotboll, nations league
|
units: 2/5 - spelstopp: 20:45
Nederländerna - Kroatien
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.