SPELTIPS 14/6 inför Ryssland – Saudiarabien: VM-PREMIÄR!

Dagen med stort D är äntligen här – det är dags för VM-premiären mellan Ryssland och Saudiarabien, en tillställning som utspelar sig i nationalarenan Luzhniki Stadium i Moskva. Förväntningarna är skyhöga på värdnationen, som inte alls imponerade i landskamperna inför mästerskapet. Ska ryssarna ha skuggan av en chans till avancemang så måste tre poäng säkras här, mot ett – på pappret – betydligt sämre motstånd.

Match: Ryssland-Saudiarabien (VM) | Speltips: Ryssland | Odds: 1,45 | Spelbolag: MrGreen | Spelstopp: 17:00

Höga förväntningar på värdnationen

All längtan är äntligen över! Nu väntar en hel månad fullproppad med fotbollsmatcher och delikatesser, det är dags att kicka igång VM 2018 och det är en självklarhet att blickarna riktas mot premiärmatchen mellan Ryssland och Saudiarabien.

Som värdnation har Ryssland haft sin plats i mästerskapet säkrad sedan lång tid tillbaka, av den anledningen har man sluppit den formella biten att faktiskt kvala sig in till mästerskapet. Då ryssarna inte spelat några kvalmatcher har det varit ganska svårt för mig att sätta fingret på vart jag har laget. Har ju givetvis landskamperna att gå efter, men uppladdningen har varit allt annat än succéartad – sju raka landskamper utan seger vittnar om det. Spelmässigt kunde man definitivt blixtra till, vill exempelvis minnas 3-3-matchen mot Spanien där man dessutom var riktigt nära ett ledningsmål flera gånger om. Blev även en tight 1-0-förlust mot Argentina i en match där man övertygade spelmässigt trots att man ställdes mot ett klart starkare motstånd, åtminstone på pappret. Man har bland annat gått över till en trebackslinje då skador ställt till det för förbundskaptenen Cherchesov inför mästerskapet. Men faktum är att ryssarna inte vunnit på sju raka matcher och det är långt ifrån några optimala förutsättningar inför en VM-premiär. Hemmafansen har alla anledningar att kräva en seger här.

Att Cherchesov gick över till en trebackslinje överraskade många inklusive undertecknad, men det är ändå av ganska förståeliga skäl. Jikia och Vasin, två ordinarie mittbackar i Cherechovs ursprungliga 5-3-2-uppställning, har åkt på långtidsskador och missar därmed hemma-mästerskapet. Som om det inte vore nog fick sig även offensiven en rejäl smäll när Kokorin skadade ett ligament i knät i Europa League-äventyret med klubblaget Zenit. Även han missar mästerskapet och det är inget lätt avbräck alls.

Ryssland har gått igenom ett generationsskifte och truppen innehåller en drös spännande spelare. Grundkapaciteten finns där, inget snack om saken, och på det stora hela bör ryssarna lösa avancemanget tillsammans med Uruguay. Saudiarabien och Egypten är två klart svagare nationer och det bör inte vara något snack om saken. Med hemmafansen i ryggen kommer ryssarna vara heltaggade, det är jag övertygad om. I min bok finns det ingen som helst chans att man bjuder på några poäng här och samtidigt sätter avancemanget i farozonen. Låga odds, men jag bankar ettan alla dagar i veckan.

Saudiarabien räcker inte till

Saudiarabien rankas som ett av de svagare lagen i hela mästerskapet, på den punkten är både fansen och spelbolagen eniga. Jag lägger till mig själv i den skaran. Jag följde faktiskt många av lagets kvalmatcher då jag råkar ha tillgång till de arabiska BeIN-kanalerna, och det var inte många gånger jag blev imponerat över lagets sätt att spela. Mycket slarv och ett passningsspel som brister något rejält. Bristen av rutin och erfarenhet är påtaglig och det är definitivt en faktor som kan komma att fälla avgörandet.

Truppen i sin helhet känns väldigt svag, en slutprodukt saknas. Majoriteten av spelarna är från den inhemska ligan och det säger ändå en hel del om truppens kvalitét. Det finns dock ett par intressanta spelare i truppen, det måste jag ändå medge. Tänkte inte minst på anfallaren Mohamed Al-Sahlawi, till vardags i Al-Nassr. En utpräglad målskytt som stått för 102 (!) mål på 174 spelade matcher för klubblaget. Även Fahad Al-Muwallad är en intressant spelare, en “speedig” ytter som kan hota i omställningsspelet. Hade bland annat en sejour i spanska Levante. Men som sagt – truppen i sin helhet lämnar en hel del att önska. Nu ställs man mot värdnationen Ryssland och jag ser inte riktigt Saudiarabien knipa några poäng här. Gapet mellan nationerna är alldeles för stort och det är definitivt upplagt för en “hemma”-seger.

Ryssarna bankas till 1,45 gånger krämen.

Speltips: Ryssland vinner

Hemmafansen kräver en rysk seger och jag förväntar mig ett heltaggat Ryssland som visar vad an går för, efter en svagare uppladdning inför mästerskapet. Grundkapaciteten finns där, nu gäller det att hantera pressen väl. Klasskillnaden som råder nationerna emellan är påtaglig och det känns onekligen upplagt för en rysk seger i VM-premiären.

  • Ryssland blandade och gav i uppladdningen inför mästerskapet – man har visserligen ingen seger på de sju senaste matcherna, men man stod för klart övertygande insatser mot bland annat Chile, Spanien och Argentina

  • Sedan Cherchevos tvingades ändra till en 3-5-2-uppställning (på grund av defensiva avbräck) så har det ryska mittfältet sett bra ut, just mittfältskampen tror jag blir en nyckel i den här fighten

  • Saudiarabien saknar till viss del erfarenhet och rutin, och det är en faktor som definitivt kan fälla avgörandet här

  • Ryssland befogar över en klart starkare trupp än Saudiarabien

Ryssland som vinnare klickas till 1,45 gånger smeten hos MrGreen – jag investerar hela fem units!

Rygga till 1.45 hos MrGreen

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.

Skrivet av |2018-06-13T15:55:09+00:0013 juni, 2018|Fotboll, Fotbolls-VM|0 kommentarer
Content & Community Manager här på Speltips.se. Elias förser er läsare med djupgående och välanalyserade speltips, nyheter av olika slag och riktigt heta kampanjer och erbjudanden. Elias är dessutom huvudansvarig för bettingcommunityn på Facebook där han huserar på daglig basis, tveka inte på att skicka iväg ett meddelande vid frågor eller funderingar.

Lämna gärna en kommentar

Vi använder cookies för ge dig en så bra användarupplevelse som möjligt. Du kan läsa vår cookie-policy här. Ok