SHL gör comeback under lördagen och det är äntligen dags för hockeyn att göra entré på riktigt. Träningsmatcher i all ära men under stora delar av försäsongen vill man bara att seriespelet ska dra igång. Nu rivstartar vi årets upplaga med flera heta matcher under lördagen – jag väljer att rikta blicken mot Göteborg och Scandinavium.

Match: Frölunda – Brynäs (SHL) | Speltips: 1 | Odds: @1.97 | Units: 3/5 | Spelstopp: 15:15

Rygga till 1.97 hos Betsson

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Frölunda – SHL:s bästa lag?

Klubben kunde i våras erövra sitt femte SM-guld efter att man varit numret för starka för Djurgården sett över sju matcher. Frölunda kanske inte var det laget som imponerade mest under försäsongen men när det väl började gälla så var det inget snack om saken. Frölundas tränare Roger Rönnberg tryckte på rätt knapp i rätt tid helt enkelt. Den här säsongen har man en av SHL:s starkaste trupper. Kvar i truppen finns stjärnspelare som Ryan Lasch, Max Friberg och Simon Hjalmarsson samtidigt som man adderat med Julius Bergman och Johan Sundström. Det fullkomligt kryllar av stjärnor och det skulle inte förvåna mig ett dugg om Frölunda står där med Le Mat-pokalen senare våren 2020.

Brynäs är dagens motstånd, ett lag som haft svårt senaste åren att utmana toppen. Problemen har verkligen följt efter klubben likt en demon och man har bland annat sparkat tränare och skeppat iväg diverse toppvärvningar som inte levererat. Till den här säsongen har man ett riktigt intressant lag. Bland annat har man värvat flera talanger från HockeyAllsvenskan, bland annat Västerås fantommålvakt, Samuel Ersson. Dessutom har man värvat tillbaka tidigare stjärnspelare som Anton Rödin och Greg Scott. Lyckas Brynäs att få den utväxlingen man vill ha på sina talangfulla spelare samtidigt som spetsen levererar kan det bli en lyckad säsong för Gävlelaget.

Hemmaplan är en viktig aspekt

Det är då alltså dags för Frölunda och Brynäs att mötas direkt i premiären. Ett riktigt spännande möte på förhand och det ska bli intressant att se alla spelare “in action”. Matchbilden tror jag kommer luta över för Frölundas del som här har hemmaplan, en viktig aspekt att ta upp, vi kommer till den senare. Hemmalaget kommer säkert vilja börja i ett högt tempo och ta kommandot direkt, något som passar Frölunda som har många offensivt skickliga spelare. Utmaningen för Brynäs blir att förhindra Frölunda att få momentum och att sedan kunna utnyttja sina chanser.

Senast Frölunda förlorade en premiär på hemmaplan var 2012, sedan dess har man spelat flertalet premiärmatcher i Scandinavium som man vunnit. Frölunda är ett starkt hemmalag och det är sällan gästande lag åker hem med poäng. Lägg dessutom på att Frölunda har vunnit fem av de senaste sju hemmamatcherna mot Brynäs. Det kommer att vara premiärnerver i båda lagen men Frölunda är bättre, dessutom på hemmaplan. 1.97 för hemmaseger är taget. 

Speltips: 1

Jag väljer att spela på att Frölunda vinner. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Frölunda har ett av SHL:s bästa lag

  • Frölunda är ett starkt hemmalag

  • Frölunda förlorar sällan sina premiärer på hemmaplan

  • Frölunda har fem vinster senaste sju hemmamatcherna mot Brynäs

  • Brynäs försvar kommer få det tufft mot Frölundas stjärnspelare

Högst odds hittade jag 12/9 kl 23:40 hos Betsson som ger 1.97. Min investering i detta spel blir 3/5 units!

Rygga till 1.97 hos Betsson

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.