Joakim Östman|13 oktober, 2021, 11:04

Jag väljer att spela på Brasilien. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Brasilien har vunnit nio av deras tio matcher under detta Vm-kvalet.

  • Uruguay har bara vunnit en av deras tre senaste matcher.

  • Brasilien vann första mötet mot Uruguay i VM-kvalet.

  • Uruguay har skadefrågetecken på viktiga spelare.

  • Brasilien har den bättre truppen och går in som favoriter i detta mötet.

SPELTIPS.SE GER TIPSET:

Brasilien att vinna hos Bet365

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Brasiliansk briljans

Brasilien har visat upp en total dominans mot det övriga nationerna hittills under detta kvalspelet. Spelet har imponerat och truppen kan inte beskrivas som annat än klass. Brasilien har spelat hem tjugoåtta poäng på deras tio spelade matcher. De hade dessutom fram till den senaste matchen vunnit alla deras matcher. Det oavgjorda resultat kom i mötet med Colombia på Roberto Melendez. Matchen slutade 0-0 och var länge händelsefattig, mot slutet hittade dock båda lagen lägen för att avgöra mötet. Då klev målvakterna fram och lagen fick nöja sig med delade poäng. Inför mötet med Uruguay vill nu Brasilien hitta tillbaka på vinnarspåret vilket jag tror att de gör.

Denna samling har hittills inte varit särskilt lyckad för Uruguay med endast en poäng på två matcher. Det går att peka på dåliga prestationer men sanningen ligger nånstans i att de mött oerhört tuffa nationer. Samlingen inleddes med delade poäng mot Colombia på hemmaplan. Uruguay var dock det klart bättre laget i den matchen och borde absolut vunnit. Senast åkte de för att möta Argentina, där de faktisk blev numret för små och förlorade med 3-0. Trots de ligger Uruguay fortsatt på säker mark med deras fjärdeplats i tabellen. Avståndet ner har dock krympt och Uruguay behöver börja vinna matcher igen.

Skadefrågetecken

Både nationerna vill hitta tillbaka till vinnarspåret igen efter poängtappen senast. I Uruguay är det tyvärr frågetecken kring en del spelares närvaro i matchen. Senast saknade de Giménez, Arrascaeta och Bentancur som alla drog på sig skador i mötet mot Colombia. Det blir tunga tapp för Uruguay om ingen av dessa spelare kommer till start i mötet mot Brasilien. Redan på förhand sågs Brasilien som favoriter i matchen. Det påtagliga skadeläget hos Uruguay ökar favoritskapet på hemmanationen ännu mer. Det första mötet mellan nationerna slutade även med en Brasilien seger. Uruguay kom inte alls upp i nivå i det mötet, de måste var betydligt bättre om det ska störa brassarna denna gången.

Jag synar att Brasilien blir laget som studsar tillbaka och vinner detta mötet. De har en spetsigare och bredare trupp än Uruguay särskilt nu sett till bortalagets skador. Brasilien i den form de för tillfället befinner sig är en extrem svår uppgift att ta sig an. Jag förväntar mig att Uruguay står för en bättre prestation än i senaste matchen mot Argentina. I slutändan ser jag dock inte det räcka, här bli Brasilien numret för stora!

fotboll, VM kval
|
units: 2/5 - spelstopp: 02:30
Brasilien - Uruguay
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.