Watford och Arsenal står för måndagsunderhållningen. Vicarage Road är platsen. Undertecknad finner stort värde i dubbelchansen som blir huvuddraget i den här matchen.

Match: Watford-Arsenal (Premier League) | Speltips: 1X | Odds: 1,70 | Units: 3/5 | Spelstopp: 21:00

Rygga till 1.70 hos Unibet

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Watford med vind i seglen

Här väljer alltså spelbolagen att måla upp Arsenal som favoriter borta mot Watford under måndagskvällen. Kan lugnt konstatera att jag inte är inne på samma spår. Väljer istället att sikta in mig på 1X-dubbelchansen som smakar gott till 1,70 gånger pengarna.

Watford återfinns på en 10:e plats i tabellen med en pinne upp till Leicester på sjundeplatsen. Dagsformen är lysande med fyra vinster på de sex senaste matcherna. Senast stod man för en magisk upphämtning mot Wolverhampton i FA-cupsemifinalen när ett 2-0-underläge kvitterades till 2-2 med drygt 10 minuter kvar av ordinarie speltid. Väl i förlängningen klev glödhete Deulofeu fram och nu står det klart att man ställs mot Manchester City i finalen. Har man vad som krävs för att få giganterna på fall och lyfta bucklan för första gången någonsin? Den som lever får se. På det stora hela har Watford stått för en stark säsong, inte minst rent spelmässigt.

Hemma på Vicarage Road är Gracias mannar ruggigt starka, resultatraden 8-2-5 går inte att blunda för. Poäng har alltså plockats i 66% av hemmamatcherna den här säsongen samtidigt som man gjort mål i 80% av hemmamatcherna, med ett målsnitt på 1,53 mål/match. Fem raka hemmavinster har inkasserats och då har man ändå fått lag som Wolverhampton, Leicester och Everton på fall. Det är starkt, riktigt starkt. Med rejält med vind i seglen bör Watford ses med goda möjligheter att slå ur underläge när bortasvaga Arsenal kommer på besök.

Arsenal usla på resande fot

Som så många gånger förr den här säsongen så väljer jag att gå emot Arsenal på resande fot. Bortaspelet har lämnat i princip allt att önska och faktum är att man endast spelat in 19 poäng på resande fot den här säsongen. Det står i extremt skarp kontrast till de 49 (!) poäng man plockat hemma på Emirates, där man dessutom radat upp hela 10 raka triumfer. De stora bristerna i bortaspelet är direkt påtagliga, det är verkligen ingen slump att man släppt in mål i samtliga 15 bortamatcher den här säsongen. Tre kryss, fem förluster och blott en seger på de nio senaste bortamatcherna i ligaspelet – det är siffror som talar sitt tydliga språk.

Tabellmässigt har Emerys mannar allt att spela för då jakten på Champions League-platserna intensifierats rejält. Utgår dock från att man får det ruskigt kämpigt på Vicarage Road under måndagskvällen. Senast man var på besök här blev det förlust med 2-1. Med tanke på Watfords fina form och Arsenals bedrövliga facit på resande fot så skulle jag inte alls bli förvånad om värdarna knep samtliga poängen. Viss rotering hos gästerna att vänta då returen mot Napoli i Europa League står runt hörnet.

Speltips: 1X

Jag väljer att syna 1X-dubbelchansen till 1,70 gånger pengarna. Här är några anledningar till varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Watford är starka hemma på Vicarage Road – poäng har plockats i 66% av hemmamatcherna

  • Watford har nätat i 80% av hemmamatcherna, med ett målsnitt på 1,53 mål/match

  • Arsenal är ruskigt svaga på resande fot – resultatraden 5-4-6 lämnar en hel del att önska

  • Arsenal har släppt in mål i samtliga 15 (!) bortamatcher den här säsongen

  • Arsenal har tre kryss, fem förluster och blott en seger på de nio senaste bortamatcherna i ligaspelet

1X-dubbelchansen klickas till 1,70 gånger pengarna hos Unibet. Min investering i detta spel blir 3/5 units!

Rygga till 1.70 hos Unibet

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.