Axel Olsson|14 juni, 2023, 12:59

Jag väljer att spela på Retegui gör mål i det här mötet. Insatsen tillbaka ifall han inleder på bänken. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Retegui har gjort två mål i hans två första matcher för det italienska landslaget.

  • Retegui öser in mål i den argentinska högstaligan.

  • Båda lagen har en bra chans att ta sig till finalen.

  • Spanien har tre förluster i deras fyra senaste landskamper.

Ett landslag som behöver tid

UEFA Nations League bjuder på två semifinaler under torsdagskvällen. På ena sidan möts Spanien och Italien och det är enbart en match som gäller för att avgöra vem som går till final. I slutändan finns det både finansiella och sportsliga priser på spel, därmed kommer nationerna göra allt för att vinna den här turneringen som avgörs i Nederländerna. Spanien och Italien har haft ett tufft landslagsår bakom sig och det är ovisst inför torsdagen.

Spanien var en besvikelse i höstens världsmästerskap där de lyckades precis ta sig vidare från gruppen, till att sedan åka ur i första slutspelsmatchen mot överraskningen Marocko. De är fortfarande under ombyggnad efter ett stort generationsskifte och nu är det De La Fuente som ska leda fotbollsnationen framåt. Han fick en sådär start med en seger mot Norge och sedan en förlust mot Skottland i EM-kvalet. Uppenbarligen behöver Spanien tid på sig för att kunna konkurrera på den absolut högsta nivån igen. De har tre förluster i deras fyra senaste landskamper och presterar därmed långt ifrån deras högsta nivå.

Doldisen har satt avtryck direkt

Italien hade ett fantastiskt 2021 där de fick lyfta den ärofyllda EM-pokalen. Det italienska landslaget var tillbaka i den absoluta toppen och det kändes som att de kunde bli riktigt farliga i nästkommande världsmästerskap. Sedan kom den stora chocken, Italien åkte ur playoff-spelet mot Nordmakedonien och missade därmed VM i Qatar. EM-guldet hamnade i skymundan och det blev ett nytt mörker för Italien som inte spelat VM sedan 2014. Mancini är kvar vid rodret och nu handlar det bara om att blicka framåt i tiden.

Italien kommer göra allt för att bärga hem denna Nations League, särskilt då titeln ger en fördel i nästkommande VM-kval. Inför den här landslagssamlingen är undertecknad framförallt intresserad av en särskild spelare i Italiens trupp. Han var en doldis inför senaste samlingen men satte avtryck direkt i matcherna mot Malta och England. Jag pratar nämligen om anfallaren Mateo Retegui. Han är född och uppvuxen i Argentina men valde nyligen spel för Italien, den italienska ådran har han fått från sin mormor. Han presenterade sig på bästa möjliga sätt, nämligen att göra två mål i hans två första landskamper. Det är en klassisk anfallare som har sina tydliga styrkor i boxen, vilket vi även fått se i den argentinska högstaligan. Där har han gjort hela 10 mål 15 ligastarter och 24-åringen förväntas få nytt förtroende av Mancini. Det är en spelare som har potentialen till att bli en viktig kugge i det här landslaget och han har redan ryktats till europeiska toppklubbar. Vi förväntar oss att Retegui startar i nummer nio-rollen och vi anser att det höga höga oddset lockar sett till sannolikheten.

fotboll, Nations League
|
units: 2/5 - spelstopp: 20:45
Spanien - Italien
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.