Match: Ungern-Sverige | (Landskamp) | Speltips: Sverige | Odds: 2,55 | Spelstopp: 19:45 | Spelbolag: 10Bet

Efter en riktigt tuff match mot Frankrike för Sveriges del så har man nu laddat om och möter Ungern.

Hemmalaget Ungern har under den senaste tiden höjt sig, gjort bra resultat och tagit en del segrar. Man tog sig till EM i somras, gjorde riktigt bra resultat i gruppspelet men åkte sedan lika fort ut när man fick möte Belgien i åttondelen. Hittills under VM-kvalet har man startat rätt bra, segrar mot Andorra och Lettland men samtidigt har man spelat oavgjort mot Färöarna. Det som är mest anmärkningsvärt inför den här matchen är att det är en plojmatch för Ungerns del, man spelar den endast för att tacka av några gamla spelare och ställer upp med lite av ett B-lag.

Sverige har under en längre tid varit väldigt kritiserat och framförallt den förre förbundskaptenen Erik Hamrén som aldrig riktigt fick till det under sin tid i landslaget. Nu har Janne Andersson ersatt honom och han har fått en fantastisk start på sin tid i landslaget. Det har blivit segrar mot Bulgarien, Luxemburg, oavgjort mot Holland och en knapp förlust borta mot Frankrike i fredags. Man imponerade stort matchen igenom och chockade nog många, fortsätter man spela på det sättet kan det bli en intressant vår. Det som är positivt inför ikväll är att det är väldigt få spelare i laget som har en säker plats och konkurrensen är numera stenhård. Man testar många nya intressanta spelare idag som garanterat kommer ge hundra procent för att höja sina chanser att få en plats inför de kommande kvalmatcherna.

Sverige möter alltså idag ett försvagat Ungern eftersom man ser matchen som ett jippo då man ska tacka av ett par landslagsspelare. Man ställer upp med ett mycket sämre lag än vanligt och frågan är hur hårt man kommer ta på matchen. Tvärtom är det i Sverige, flera duktiga spelare får chansen och måste prestera för att peta de som senast spelade mot Frankrike. Konkurrensen om de 11:a platserna är stenhård just nu och alla måste kriga för att få chansen att spela. Jag tycker helt klart att 2,50x pengarna hos 10Bet på raka tvåan är ett riktigt fint odds med tanke på förutsättningarna.