Joakim Östman|15 oktober, 2022, 11:30

Jag väljer att spela på Real Madrid DNB i matchen. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Real Madrid har inte förlorat en enda match under säsongsinledningen.

  • Real Madrid har vunnit 87,5% av deras La Liga matcher under säsongen.

  • Real Madrid är alltid extremt starka hemma på Santiago Bernabeu.

  • Barcelona saknar flera tongivande spelare i försvaret.

SPELTIPS.SE GER TIPSET:

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Obesegrade i La Liga

Real Madrid fortsätter gå som tåget under säsongsinledningen och det verkar råda total harmoni hos Los Blancos. Elva matcher är spelade av säsongen och Real Madrid är fortsatt obesegrade vilket onekligen belyser den starka starten. Real Madrid hittas dock ”bara” på andraplatsen i La Liga på grund av sämre målskillnad än ligaledarna Barcelona.

I veckans spel i Champions Leagues gruppspel var dock Real Madrids förlustfria svit påväg att rycka efter att Shakhtar kommit att bjuda upp ordentligt. En något roterad Real Madrid startelva såg ut gå mot säsongens första förlust efter att ukrainarna tagit ledningen tidigt i den andra halvleken. 

Nyförvärvet Antonio Rüdiger skulle dock i matchens absolut sista anfall sätta bollen i mål samtidigt som han blev totalt utslagen av Shakhtar-keepern. Med det sagt förlängde Real Madrid deras förlustfria streak och inför helgens El Clásico ser Los Blancos nästintill oslagbara ut.

Barcelona har likt deras antagonister startat La Liga säsongen urstarkt och även de är obesegrade hittills i ligaspelet. Det enda poängtappet kom i premiären mot Rayo Vallecano och därefter har Barcelona vunnit samtliga matcher.

I Champions League har det dock gått desto tyngre för Barcelona som hamnade i den så kallade ”dödens grupp” tillsammans med bland annat Bayern München och Inter. Efter att dubbelmötet mot Inter bara inbringade en poäng totalt ser Barcelona ut att missa avancemang vidare till slutspelet för andra året i rad. 

Givet den enorma satsningen Barcelona gjorde under sommaren är det såklart en ordentlig missräkning både sportslig och ekonomiskt, frågan är således om Xavi och hans mannar kan studsa tillbaka i söndagens El Clásico.

Väljer sida

Efter att fjolårssäsongens snackis inför El Clásico till stor del kom att handla om att det riktiga världsstjärnorna då saknades i respektive lag är känslan onekligen inte den samma nu. Barcelona har med sommarens satsning verkligen rustat upp och den dominans Real Madrid visade prov på ifjol under ligaspelet har tagits ikapp. Att dessutom Barcelona och Real Madrid står på samma antal poäng inför säsongens första El Clásico ger onekligen detta mötet en extra krydda.

Ser vi till styrkeförhållanden inför söndagens möte finns det inte mycket att anmärka på hos något av lagen i ligaspelet under säsongsinledningen. Ser vi dock hur det sett ut i respektive Champions League grupp kan vi nog konstatera att Real Madrid ser något mer komplett ut åtminstone just nu. Barcelona spelar givetvis i en betydligt tuffare grupp men det finns fortsatt brister i detta Barcelona som inte riktig på samma sätt synats i Real Madrid.

Skadeläget i Barcelona försvaret är något vi inte heller kan blunda för och Jules Koundé, Andreas Christensen och Ronald Araujo väntas inte var tillgängliga. Med det blir troligtvis Barcelonas mittbackspar bestående av Gerrard Pique och Eric Garcia i söndagens El Clásico. Det två hade det otroligt tufft i veckans möte mot Inter och när Real Madrid nu väntar är känslan att det kan bli en jobbig kväll för Barcelona försvaret.

Givet dessa förutsättningarna synas att Real Madrid vinner säsongens första El Clásico och som alltid är Los Blancos väldigt starka hemma på Santiago Bernabeu. Barcelona ska dock inte underskattas och kvaliteten de har framåt kan onekligen ställa till problem även för Real Madrid. Här klickas därför Real Madrid segern med att ett oavgjort resultat ger pengarna tillbaka till vad som är ett mycket spelvärt odds på 1.66!

fotboll, La Liga
|
units: 2/5 - spelstopp: 16:15
Real Madrid - Barcelona
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.