Det är dags för kvartsfinalerna av FA-cupen under lördagen! Watford tar sig an Crystal Palace i en intressant drabbning som egentligen kan sluta hur som helst. Blickarna riktas mot målspelet!

Match: Watford-Crystal Palace (FA-cupen) | Speltips: BLGM | Odds: @1.75 | Units: 3/5 | Spelbolag: Bet365 | Spelstopp: 13:15

Bra form på offensiven

Watford kommer till lördagens match med en förlust mot Manchester City i bagaget. Watfords tränare Javi Garcia ansåg att matchen var hopplös och roterade rejält i elvan inför matchen. Väl under drabbningen spelade man ultradefensivt i hopp om att kunna hålla nollan och vinna på kontringar. Så blev det inte, Watford åkte hem till London med en 3-1 förlust och hoppas nu på avancemang .i FA-cupen. Man kan tycka att Watford underpresterat de senaste matcherna med tanke på att man släppt in 9 mål på tre matcher, men vad man bör ha i åtanke är att laget mött både Man City och Liverpool borta under denna period. Mot mittenlagen i Premier League brukar man i regel vara rätt dominanta, något som bevisas med deras tabellplacering som brukar vara strax bakom topp 6 lagen.

När Watfords offensiv är i form har man en riktigt stark kapacitet framåt. När Garcia senast bytte in Deulofeu och Deeney mot Man City fixade de fram ett mål på knappt en minut. Deeney nätade även i 2-1 vinsten mot Leicester City i matchen före drabbningen mot City. Faktum är att Deeney och Deulofeu stått för 7 fullträffar i Watfords 4 senaste matcher. Angående vårt spel, att båda lagen gör mål, sitter i 3 av Watfords 4 senaste matcher. Enda undantaget var i matchen mot Liverpool där man nollades – något som inte är helt ovanligt när man besöker Anfield.

Målrika matcher

Crystal Palace har på senaste tiden bjudit på riktigt målrika matcher. Deras 4 senaste matcher snittar 4,0 mål per match, där vi bland annat kan hitta storvinster mot likvärdigt motstånd och förlust mot Man United och Brighton. Likt Watfords offensiv är även Crystal Palaces offensiv i bra form. Wilfried Zaha och Michy Batshuayi är glödheta och Luka Milivojevic har pangat in 3 straffar på 6 ligamatcher. Zaha hade en tuff start på säsongen, målproduktionen lyste med sin frånvaro. Nu har ivorianen börjat leverera och stått för godkända 5 mål på 7 ligamatcher. Även om lagets offensiv sprudlar för tillfället har man rätt mycket problem med defensiven. Man har släppt in mål i 8 av sina 9 senaste ligamatcher, men å andra sidan har man nätat i alla dessa 9 matcher. BLGM-spelet sitter i 5 raka ligamatcher, och ser vi till ett större perspektiv så har spelet suttit i 8 av deras 9 senaste drabbningar.

Speltips: Båda lagen gör mål

Jag väljer att spela BLGM. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Spelet sitter i 8 av Crystal Palace 9 senaste matcher i Premier League

  • Offensiven i Watford är i storform – Deeney och Deulofeu har stått för 7 mål på 4 matcher

  • Spelet sitter i 3 av Watfords 4 senaste matcher

  • Spelet sitter i 2 raka inbördes möten

Högst odds hittar jag hos Bet365 som ger 1.75. Min investering i detta spel blir 3/5 units!

Rygga till 1.75 hos Bet365

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.