Fullt ös denna fotbollssommar, där Copa America är bjuder på den stora scenens underhållande matcher. Söndagen till ära får vi chansen att blicka på en av cupens ”gästnationer”, Qatar, som ställs mot Paraguay. Detta lär bli en tajt match mellan två jämbördiga lag och över 1.5 mål utlovas!

Match: Paraguay – Qatar (Copa America) | Speltips: Över 1.5 mål i matchen | Odds: @1.50 | Units: 3/5 | Spelstopp: 21:00

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Formsvagt lag med erfarenhet

Paraguay har varit med i de stora turneringarna, matcherna och diskussionerna många gånger tidigare. Landslaget har vunnit Copa America vid två tillfällen, bärgat silver respektive brons vid sex. I år är landslaget inte riktigt i samma skick som man varit historiskt sett. Landslaget har ett visst antal spännande namn, men inte riktigt några som gjort dunder och brak i Europa. De flesta av spelarna befinner sig i de sydamerikanska ligorna, vilket inte är fy skam, dock samtidigt inte toppnivå. Formen är inte heller den bästa för Paraguay. På de 10 senaste matcherna har de endast lyckats få med sig två vinster. Dessa kom mot Colombia år 2017 samt i deras senaste match mot Guatemala.

Däremot har spelet, över 1.5 mål, suttit i sju av Paraguays senaste 10 matcher. Även om man inte alltid mäktar med att få med sig ett positivt resultat för sina supportrar, så bjuds det ofta på mål. Det innebär också att Paraguays matcher ofta blir spännande, inte minst för den neutrala fotbollssupportern. Matchen mot Qatar lär inte bli något undantag.

Senaste matchen lagen emellan – också den enda – spelades år 2009 och slutade 0-2 till Qatar. Det resultatet innebar att spelet satt även i den matchen. I de tre senaste matcherna som Paraguay har spelat har det blivit över 1.5 mål. I Paraguay finns flertalet spelare i offensiven med kvalité framför mål. Veteranen Oscar Cardozo är en av dem. Den rutinerade anfallaren med stöd av mittfältaren Miguel Almiron, till vardags i Newcastle, kommer med stor sannolikhet skapa huvudbry för Qatar. Till detta har förbundskaptenen även en viss Antonio Sanabria att tillgå.

Fotbollslandet i uppsving

Det är ju precis vad Qatar kommit att bli på senare år. Man har inte bara blivit ett lag i gulfen som utvecklas industriellt och ekonomiskt. Men man har även kommit att bli ett kraftigt fotbollssatsande land. Qatar agerar värdnation för fotbolls-VM 2022 och det är verkligen en chans för dem att växa ytterligare. I samband med detta blev fick landet även en inbjudan att agera ”gäst” i Copa America, och accepterade denna inbjudan tillsammans med Japan, som blev den andra nationen att gästa. Däremot har Qatar är man relativt ung som fotbollsnation på denna scen, bortsett från asiatiska mästerskapen. Den knappa erfarenheten mot större nationer i större turneringar gör därför att man kan se relativt svaga ut här.

Trots det får man inte glömma bort Qatars otroligt fina form. De har nämligen hela sju vinster på de 10 senaste matcherna. Bland annat har två av dessa vinster kommit mot landslag som Japan och Sydkorea, vilket får ses som en fin bedrift för att vara Qatar med sin historik. Annan fin statistik ur dessa 10 senaste är att spelet över 1.5 mål har suttit i sju av dem. Dessutom har Qatars tre senaste, likt Paraguays, slutat i resultat med över 1.5 mål i matchen. Senast kommer man från en förlust med 2-0 mot Brasilien. I den matchen fick Qatar känna på ett storlags kvalitéer.

Troligtvis lär Qatar ställa upp defensivt, med en 5-backslinje och ett kontringsspel som kan komma att såra Paraguay. I frontspetsen har man en viss Almoez Ali, som mäktade med nio mål i asiatiska mästerskapen. Ett öga på honom bör man hålla!

Speltips: Över 1.5 mål i matchen

Jag väljer att spela på att det blir över 1.5 mål i matchen. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Spelet har suttit i 7 av Paraguays 10 senaste matcher.

  • Spelet har suttit i 7 av Qatars 10 senaste matcher.

  • Senaste (och enda) mötet lagen emellan slutade 0-2 till Qatar.

  • Landslagen har mycket att bevisa. Qatar står inför ett VM 2022 som värdnation och har nu chansen att bevisa hur bra man är. Paraguay har visat upp en dålig form och är pressat. Två lag som kommer gå för vinst, där Paraguay är mer balanserade och Qatar kommer gå på kontringar. Mål utlovas!
  • Spelet har suttit för respektive landslag i deras tre senaste matcher.

Högst odds hittar jag hos Leovegas som ger 1.50. Min investering i detta spel blir 3/5 units!

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.