Match: Hammarby-Falkenberg (Allsvenskan) | Speltips: X2| Odds: 3,20 | Spelstopp: 17:29 | Spelbolag: Bethard

Då var vi tillbaka igen och denna gången med ett riktigt spännande men även såklart starkt spel. Jag tycker mig ha funnit stort spelvärde i X2 i matchen mellan Hammarby-Falkenberg, där förövrigt raka 2:an ger ofattbara sju gånger pengarna.

Jag förstår inte alls hur raka 1an kan ge 1,36x medan raka 2an ger 7,20x när det inte skiljer såpass mycket mellan lagen. Det är två lag som är placerade i botten, Bajen ligger ynka 6 poäng framför Falkenberg och matchen idag kan komma att bli högst avgörande för framtiden. Grejen är att när man spelar ett spel till 1,36x då ska det vara stor skillnad mellan lagen, så är inte fallet här.

Vi har ett hemmmalag som varken är starka hemma, har någon bra form och inte heller har man visat att den negativa trenden håller på att brytas. Förra veckan när Hammarby mötte Häcken i Göteborg så förväntade jag mig en relativt jämn match där Hammarby skulle kriga tills sista sekund för poängen. Matchen slutade tillslut 4-2 i Häckens favör men att man ens gjorde två mål är ett under. Det fanns ingen vilja alls och det var knappt så att man fick se ett anfall från Hammarbys sida. Visserligen var Häcken bra men samtidigt inte tillräckligt bra för att skåpa ut Hammarby helt. Skärpning Bajen!

Bortalaget Falkenberg har haft det tungt redan från start i årets upplaga av Allsvenskan. Man hade 8 raka förluster innan man under förra veckan äntligen kunde vinna. Det gjorde man på bortaplan mot Gefle (som annars är ett rätt starkt hemmalag) efter en stark vändning och de 3 ack så viktiga poängen var ett faktum. Kan detta bli vändningen för Falkenberg? Kanske får man åtminstone lite positiv energi men truppen är överlag för dålig och tunn, det har vi fått se flera gånger under säsongen.

Jag tror dock Falkenberg kan överraska mot ett formsvagt Hammarby som dessutom är riktigt pressat. Falkenberg åker till Stockholm med en seger i ryggen och minst en poäng bör det finnas chans att man klarar av att ta. Dessutom har 4 av de 5 senaste inbördesmötena slutat X. Därför synar jag X2 på Bethard till otroligt fina 3,20!