Daniel Jacobsson|16 februari, 2023, 13:01

Jag väljer att skapa ett spel inför det här mötet. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Cardiff har imponerande underliggande siffror på hemmaplan i Wales. Bara Middlesbrough och Sheffield United snittar mindre förväntade mål emot på hemmaplan.

  • Reading är bedrövliga på resande fot.

  • Vi får gå tillbaka till 2018 för att hitta senaste matchen som innehöll fyra mål eller fler mellan dessa två klubbarna.

  • Cardiff är otroligt kompakta på hemmaarenan.

SPELTIPS.SE GER TIPSET:

1X & Under 4 mål hos Bet365

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Övertygande hemmasiffror

Att åka till Wales och möta Cardiff har aldrig varit en uppgift som resenärerna tycker om. Här möter man ett lågt stående, hårt krigande och kompakt försvarsspel som oftast lever upp till förväntningarna. Åtminstone om man jämför med värdarnas bortaspel som inte alls är lika bra. Cardiff ligger i botten av tabellen och poängen börjar bli allt mer viktiga för att inte fastna där när sammanfattningen skall göras. Under fredagskvällen gästar ytterligare ett lag på undre halvan av tabellen och därför är siktet inställt på tre mycket viktiga poäng.

Tredje bäst i ligan när det kommer till de underliggande siffrorna xGA (expected goals against) där bara Middlesbrough och Sheffield United är bättre. Här skall det även påminnas om att man släpper väldigt få mål bakom sig för att vara ett bottenlag. Det säger en del om deras kompakta defensiv i år. Det är istället offensiven som varit ett frågetecken. Passande nog vann man förra matchen, på resande fot, och gjorde två baljor. Den förväntade skyttekungen Robinson blev målskytt sent och det är också viktigt inför det här mötet. Kan Cardiff ta en seger här? 1X är ett lås i en målsnål match.

Avdankade

Reading tog in anfallarna Andy Carroll och Shane Long inför säsongen. Två värvningar som liknar det man gjort på senare år, tagit in lite avdankade spelare som inte håller måttet högre upp längre. Det här är såklart en kul, men inte speciellt lovande satsning, från klubben som på senare tid prioriterat rutinen före den ungdomliga sidan. Kolla bara på intressante Lucas Joao, som fått anpassa sig till en reserv-roll den här säsongen och inte alls varit med senaste tiden. Nu återstår det att se hur man matchar laget mot Cardiff den här fredagskvällen. Det kan ju vara så att man behöver lite längd och styrka i och med att hemmalaget står väldigt kompakt och lågt i stora delar.

Reading vann precis som Cardiff sin senaste match och kommer hit med lite mod. På resande fot har man dock inget självförtroende i ryggen då man endast vunnit tre av sina 16 matcher. Jag tror att man får nya problem med bortaspelet den här fredagskvällen och Cardiff bör inte vara ett lag som passar gästerna speciellt bra. Siffrorna tyder på att Reading är betydligt mer att lita på hemma än borta och det är värt att nämna deras underliggande. Fjärde sämst siffror när det kommer till xG på bortaplan bland annat, speglar siffrorna i tabellen ganska bra. Dagsformen skall inte kunna ändra speciellt mycket på det. 1X och Under 4 spikas fast.

fotboll, championship
|
units: 4/5 - spelstopp: 21:00
Cardiff - Reading
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.