SPELTIPS 18/5 inför BP – Kalmar: Fortsätter succén för Kalmar?

Brommapojkarna tar emot formstarka Kalmar hemma på Grimsta IP, där seriens sämsta defensiv möter seriens bästa. Vi tror att Kalmar går vinnande ur striden.

Match: Brommapojkarna – Kalmar (Allsvenskan) | Speltips: Kalmar DNB | Odds: @1.54 | Units: 4/5 | Spelbolag: Unibet | Spelstopp: 19:00

Seriens sämsta defensiv

Brommapojkarna har haft en tuff inledning som nykomlingar i Allsvenskan. Laget har endast tagit 6 poäng på de inledande 8 omgångarna och laget ligger likt tippat nära nedflyttningsplatserna. Avsaknaden av offensiv kraft har varit påtaglig, något som endast 5 mål på de inledande 8 omgångarna vittnar om. Laget genomgick en enorm renovering inför säsongen och såväl succetränaren Olof Mellberg som flera tongivande spelare lämnade laget inför säsongen. Det nykomponerande laget har haft svårt att prestera och bortsett från skalperna mot Djurgården och Häcken har resultaten varit dunkla.

Laget har släppt in hela 18 mål, vilket är flest i hela Allsvenskan och defensiven har vid flera tillfällen sett ytterst tafatt ut där mittbacksparet med Ochieng och Rauschenberg varit allt annat än stabil grund. Laget har en tendens att ha svårt att hålla sig kvar i Allsvenskan och man har under de senaste åren gått som en jojo mellan de två högsta serierna. Mot succelaget Kalmar lär man ha svårt att prestera och jag har mycket svårt att se att man skall lyckas sno poäng från smålänningarna. Spelet har även suttit i de fem senaste mötena lagen emellan.

Årets överraskning

Kalmar däremot har tillsammans med Hammarby varit säsongens utropstecken och man placerar sig på en stark 4:e plats inför mötet mot Brommapojkarna. Man åker till Grimsta IP med fyra raka vinster i bagaget och såväl formen som moralen verkar vara på topp. Laget har under säsongen gång på gång visat på stabila insatser och där man kan triumfiera med vinster mot lag som Malmö och Elfsborg, lag som på förhand var tippade att sluta i toppen av serien.

En bidragande faktor till de positiva resultaten har varit defensiven och man har tillsammans med Häcken släppt in minst mål i hela serien, endast 6 mål har man låtit passera sig. Det är ett snitt på 0,75 insläppta mål per match, en oerhört bra siffra. Laget har även varit starka på bortaplan och har vunnit sina två senaste bortamatcher mot Dalkurd och Trelleborg, lag som inte ska underskattas på hemmaplan. Jag har svårt att se att Brommapojkarna skall sätta stopp för Kalmar som avancerar likt ett ånglok och något annat än X2 i matchen känns osannolikt.

Speltips: Kalmar pengarna tillbaka vid oavgjort

Mitt speltips blir således Kalmar DNB till 1,54. Unibet är platsen. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Brommapojkarna har seriens sämsta defensiv och släppt in hela 18 mål.

  • Kalmar har seriens bästa defensiv och snittar endast 0,75 insläppta mål per match.

  • Spelet är suttit i de fem senaste mötena lagen emellan.

  • Kalmar har fyra raka vinster.

  • Brommapojkarna har inte fått ihop truppen efter sin renovering inför säsongen.

Högst odds hittar jag hos Unibet som ger hela 1.54 för DNB, ett odds vilket måste utnyttjas. Min investering i detta spel blir 4/5 units!

Rygga till 1.54 hos Unibet

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.

Skrivet av |2018-05-17T22:10:33+00:0017 maj, 2018|Allsvenskan, Fotboll|0 kommentarer
Social Media & Content Manager här på Speltips.se. Följer nästintill all sport dagligen men i synnerhet Ishockey, fotboll och innebandy. Spelar mycket på NHL, SHL, Svensk innebandy samt Europeisk toppfotboll.

Lämna gärna en kommentar

Vi använder cookies för ge dig en så bra användarupplevelse som möjligt. Du kan läsa vår cookie-policy här. Ok