Match: Helsingborg-Norrköping (Allsvenskan) | Speltips: Norrköping | Odds: 1,83 | Spelstopp: 15:00 | Spelbolag: Bet365

Fjortonplacerade Helsingborg tar emot ligatvåan Norrköping hemma på Olympia, och det är två lag med helt olika formkurvor. Helsingborg har fem förluster på de sju senaste matcherna och formen är riktigt dålig, tvärtom för bortalaget som kommer till matchen med sex segrar och en oavgjord på de sju senaste matcherna. Tydlig formskillnad här och såsom lagen presterat under säsongen är det inget snack om att Norrköping åker hem med samtliga tre poäng.

Helsingborg har verkligen stått för en katastrofal säsong, och man kan faktiskt åka ur Allsvenskan. Man befinner sig på negativ kvalplats, med fem poäng upp till GIF Sundsvall på trettondeplats, dock med en match mindre spelad. På säsongens 21 matcher har man enbart vunnit ynka fem matcher, samtidigt som man kryssat i fyra och förlorat hela tolv matcher. Det är katastrofalt dåligt. I detta möte saknas dessutom ordinarie mittbacken Fredrik Helsturp på grund av skada.

Norrköping kan vara Allsvenskans formstarkaste lag just nu. Trots avsaknaden av Traustasson, Kujovic och Nyman stod man för en riktig kross senast, när man skickade hem Jönköping med en 5-1-förlust i bagaget. 5-0 stod det redan i paus, sedan handlade det bara om att spela klart matchen. Norrköping fortsätter trots spelartapp efter spelartapp att hålla sig på topp, jag har flera gånger dragit jämförelser mellan Norrköping och engelska Southampton just på grund av detta. Här är det inget annat än tre poäng som gäller mot ett mycket svagt Helsingborg. Visst har hemmalaget slagit Malmö och AIK på Olympia under säsongen, men jag skulle nog inte dra allt för stora slutsatser. Med tanke på att Malmö har en jobbig bortamatch mot Djurgården är detta ett perfekt läge för Norrköping att eventuellt ta täten i tabelltoppen.

Jag spelar Norrköping till 1,83, här ska det vara klasskillnad. Norrköping har vunnit de två senaste mötena med Helsingborg och här tror jag tredje raka segern kommer. Lycka till vid rygg!