Axel Olsson|18 mars, 2023, 10:20

Jag väljer att spela på under 2,5 mål i det här mötet. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Det här blir deras fjärde match inom kort tid. Kommer bli tufft att behålla intensiteten under hela matchen.

  • Lazio har löst underspelet i deras sju senaste ligamatcher.

  • Roma har visat prov på ett starkt försvarsspel i slutspelsmatcherna mot Real Sociedad. Två hållna nollor och avancemang.

  • Lazio är nöjda med kryss, eftersom det betyder att de behåller sin plats i topp 4 och ett oförändrat avstånd ned till Roma.

SPELTIPS.SE GER TIPSET:

Under 2,5 mål hos Comeon

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Kryss är ett bra resultat

Söndagen bjuder på en riktigt sevärd omgång i italienska Serie A. Vi bjuds på ett hett Rom-derby mellan Lazio och Roma som dessutom gör upp i kampen om topp 4-placeringarna. Det kommer säkerligen vara en grym stämning på Stadio Olimpicio, däremot finns det en del frågetecken inför den här matchen. Det främsta är kring spelarna fysiska status då det här är deras fjärde match inom loppet av tolv respektive tio dagar. Sarri och Mourinho kan behöva ändra en del i startelvan, annars kan det bli tufft att behålla en hög intensitet under hela den här matchens gång.

Undertecknad tror att Lazio hade varit nöjda med ett kryss i det här mötet, eftersom det hade betytt att de behåller sin plats i topp 4 och avståndet ned till Roma är oförändrat. Lazio åkte ur Conference League-slutspelet i veckan och nu ligger allt fokus på att knipa en topp 4-placering som innebär Champions League nästa säsong. Just nu är Roma deras största hot med tanke på att de befinner sig på en femteplats, därmed hade en förlust varit värsta tänkbara scenario. Lazio måste prioritera försvaret efter förlusterna mot AZ Alkmaar och det finns inte utrymme för fler misstag här.

Stark vecka ute i Europa

Roma hade en bättre vecka ute i Europa och stod för två stabila insatser mot spanska Real Sociedad. Försvaret var framgångsfaktorn den här gången och med två hållna nollor lyckades man avancera vidare till kvartsfinalen. Det intensiva matchandet gjorde så att Mourinho behövde rotera lite i förra helgens ligamatch mot Sassuolo. Olyckligtvis drog en av ersättarna på sig ett rött kort i första halvlek och det blev för tufft att komma igen efter det. Roma ska dock ha en eloge för att de höll matchen levande trots en man mindre i 45 minuter.

Med elva man på plan visade de upp ett starkt försvar i bägge matcherna mot Real Sociedad. De var väldigt pressade när Sociedad forcera i slutskedet av returen men lyckades ändå spika igen till slut. Mourinhos gäng har givetvis en Champions League-plats i sikte, antingen genom topp 4 eller att vinna Europa League. Men det blir tufft att försöka bräcka tabelltrean Lazio under söndagen, särskilt då det här är gästernas fjärde match inom loppet av tio dagar. Försvaret har varit starkt under en längre tid i ligan och det blir viktigare att behålla strukturen ifall man saknar energin för att trycka på framåt.

fotboll, Serie A
|
units: 2/5 - spelstopp: 18:00
Lazio - Roma
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.