Jag väljer att spela på att båda lagen gör mål. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Varberg imponerade inte i premiären borta mot Mjällby.

  • Trots förlust stod Elfsborg för en godkänd insats i omgång ett.

  • Efter förlusten i premiären är Elfsborg pressade till att vinna.

  • Varberg som gör sin andra säsong i allsvenskan tippas av många att åka ur.

  • Elfsborg som hamnade tvåa i fjol tippas att vara ett topplag i år igen.

SPELTIPS.SE GER TIPSET:

Elfsborg hos Unibet

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Vem ska göra målen?

Varberg som gör sin andra raka säsong allsvenskan inledde säsongen med kryss borta mot Mjällby. Att få med sig en pinne borta mot fjolårsfemman får ses som klart godkänt men prestationen imponerade inte särskilt mycket. Trots en överraskande bra fjolårssäsong är Varberg åter tippade till att vara inblandande i fajten runt nedflyttningstrecket. Kanske inte så konstigt då man under vinterns transferfönster förlorat flera tongivande spelare. Astrit Selmani, Gustaf Norlin och Robin Book som tillsammans gjorde mer än hälften av Varberg mål har lämnat. Men även spelare som Junes Barny (tre mål), Alexander Johansson (två mål) och Erion Sadiku (två mål) har lämnat klubben. För att ersätta en del av målen har Varberg bland annat tagit in Robin Simovic. Det är en spelare som kan komma igång men just nu känns Varberg helt klart som ett svagare lag än vad man var i fjol.

Under sin allsvenska premiärsäsong var Varberg en nykomling som arbetade otroligt hårt med väldigt hög energi. Det inbringade många poäng för Hallandsklubben, speciellt under de första omgångarna av säsongen. En nyckelspelare för det spelet var just Selmani som utöver sina mål och assist jobbade stenhårt i det fysiska spelet. Är Varberg ett lika hårt arbetande lag i år? Det återstår att se, men på måndag, när man ställs mot Elfsborg, tror vi man får det tufft. Varberg får vänta på säsongens första trepoängare!

Lite av en måstematch för gästerna

Elfsborg som var en av fjolårets största överraskningar fick en tuff start på säsongen när man kammade noll hemma mot Djurgården. Resultatet, 0-2, var inget vidare men stundtals såg Elfsborg ganska bra ut. Man kanske inte kommer upprepa fjolårssäsongens andraplats men Elfsborg kommer vara med och slåss om topplaceringarna i höst. Spelare som Rasmus Alm, Maudo Jarjué och Johan Larrson stod för vardera lovande insatser. Den sistnämnda som var en av allsvenska bästa spelare i fjol är kanske hela lagets viktigaste spelare. Utöver sina defensiva egenskaper kan ytterbacken både både göra mål och assist. Spräcker Larsson poängnollan redan på måndag? Mycket troligt!

Tittar man på Varbergs respektive Elfsborg startelvor från premiäromgången råder det klasskillnad. Elfsborg är ett betydligt bättre fotbollslag och här är Boråslaget stora favoriter i min bok. Trots det erbjuder bolagen ganska höga odds på bortasegern, flera punkter över två gånger pengarna. Vi ser stort spelvärde i att Elfsborg tar säsongens första seger och klickar i den raka tvåan. Efter premiärförlusten är Elfsborg lite pressade till att vinna. Det tror vi man gör!

fotboll, allsvenskan
|
units: 3/5 - spelstopp: 19:00
Varberg - Elfsborg
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.