Blickarna riktas mot Egypten och mot finalen i Afrikanska mästerskapen. Länderna som gör upp om den åtråvärda trofén är Senegal och Algeriet. Jag bestämmer mig för att plocka ut en vinnare här och jag tror pokalen hamnar i Nordafrika.

Match: Senegal – Algeriet (Afrikanska Mästerskapen) | Speltips: Algeriet lyfter trofén | Odds: @1.95 | Units: 3/5 | Spelstopp: 21:00

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Håller favoriten verkligen?

Sedan hemmanationen Egypten åkte på respass redan i åttondelsfinalen av mästerskapet så är det Senegal som varit favorit till att ta hem hela turneringen. Dock ställer jag mig lite frågande till hur bra ställt man verkligen har det inom laget. Visst man har tagit sig hela vägen till final, men detta efter en del tveksamma insatser genom hela turneringen. I gruppen förlorade man just mot finalmotståndaren Algeriet som inför matchen har självförtroende nog att slå detta Senegal. Ser man till matcherna i slutspelet så har man med nöd och näppe slagit Uganda, Benin och Tunisien med 1-0. Inte problemfritt på något sätt och man kommer också från 30 minuter extra fotboll efter att semifinalen mot Tunisien gått till förlängning. Något som inte ska underskattas i värmen.

Ser man rent spelarmässigt är det också svårt att placera storstjärnan Sadio Mane för tillfället, anfallaren har förvisso gjort tre mål i turneringen, men har också hunnit med att missa två straffar. Börjar pressen kännas för Mane? Jag tycker mig se lite nervositet och frågan är om det påverkar hans insats i finalmatchen. Det som ser stabilt ut för Senegal är försvarsspelet där man endast släppt in ett mål i hela turneringen, risk att det slår tillbaka nu och kommer ett mål bakåt och man måste börja gå offensivt, ja då är chansen stor att man tappar ett till.

Turneringens bästa lag

Rent spelmässigt är Algeriet det lag som imponerat mest på mig i det här mästerskapet och också det enda laget som gått igenom turneringen utan att förlora en enda match. I gruppspelet gick man helt rent och där slog man just finalmotståndaren Senegal. Ett faktum jag tycker spelar in mycket, Algeriet vet hur man slår Senegal och är också det enda laget som gjort mål mot Senegal i turneringen. Det psykologiska övertaget finns i det algeriska lägret och kan man utnyttja det på rätt sätt så är chanserna goda att man också tar taktpinnen i den här matchen.

Turneringens bästa spelare går såklart att diskutera, men en som måste nämnas är Algeriets stora stjärna. Manchester City-mittfältaren Riyad Mahrez. Få har glömt hur otroligt bra han var den otroliga säsongen med Leicester för några år sedan, när klubben helt osannolikt vann Premier League. Nu tycker jag mig se liknande tendenser hos Mahrez. Han bär det här laget och han gör det med stil, det avgörande målet på frispark på tilläggstid i semifinalen är ett mål som algeriska fotbollsfans aldrig kommer glömma om det här räcker hela vägen.

Speltips: Algeriet lyfter trofén

Jag väljer att välja sida i den här matchen och inkluderar dessutom eventuellt förlängning och straffar. Mitt speltips blir att Algeriet blir det land som lyfter trofén i Afrikanska mästerskapen och här är några anledningar till varför jag tycker spelet är bra:

  • Algeriet är det lag som spelmässigt hållit bäst nivå i mästerskapet.

  • Algeriet slog Senegal i gruppspelsmatchen mellan lagen.

  • Algeriet har ännu inte förlorat en match i turneringen.

  • Riayd Mahrez är stekhet och leder sitt Algeriet på ett föredömligt sätt.

  • Senegal spelade 30 minuter mer fotboll än Algeriet i semifinalen, något som inte ska underskattas i den höga värmen.

Högst odds hittade jag 16/7 22:30 hos Bet365 som ger 1.95. Min investering i detta spel blir 3/5 units!

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.