Partizan har visat sig vara starka hemma på Stadion FK Partizan. Under torsdagskvällen kommer AZ Alkmaar på besök, undertecknad testar BLGM-spelet!

Match: Partizan – AZ Alkmaar (Europa League) | Speltips: Båda lagen gör mål | Odds: @1.78 | Units: 1/5 | Spelstopp: 21:00

Rygga till 1.78 hos Unibet

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Hemmaplansfördel

Som sagt bjuder torsdagen på ett grymt utbud, Europa League är tillbaka och vi hittar flera spännande möten. I Grupp L lottades AZ Alkmaar, Astana, Partizan och till slut storklubben Manchester United. Experterna har självfallet tippat United som given gruppetta, och sedan blir det en rejäl kamp om den eftertraktade andraplatsen. Under torsdagen riktar vi blickarna mot mötet mellan FK Partizan och AZ Alkmaar.

FK Partizan spelar till vardags i den serbiska högstaligan vid namn Superliga. Ligan består av 16 lag totalt och i nuläget hittas Partizan på en femteplats i tabellen. Den serbiska fotbollen domineras främst av klubben Röda Stjärnan, som även vann titeln förra säsongen. Hemmalaget hade hela 18 poäng upp till ligamästarna. I klubben hittar vi ett namn som nog flera känner igen, nämligen Lazar Markovic. Serben fick sitt genombrott i Benfica och sedan gick flyttlasset till engelska storklubben Liverpool. Men väl i England, kom aldrig Markovic till sin rätta. Istället blev den vindsnabbe yttern utlånad gång på gång. Men i somras gick kontraktet med CL-mästarna ut och Markovic tog flyget hem till hemlandet där han skrev på för Partizan. Hemmalaget har löst båda lagen gör mål i tre av deras fyra senaste matcher. Med en hemmaplansfördel tror vi att den serbiska klubben hittar nätet bakom AZ Alkmaar.

Suttit i fyra raka matcher

Ifall AZ Alkmaar hade spelat detta mötet på hemmaplan, hade de varit givna favoriter. Men nu åker laget till Serbien där en tuff bortamatch väntar. Partizan har vunnit tre raka kvalmatcher i Europa League på hemmaplan. AZ Alkmaar följer den nederländska filosofin med en ung talangrik spelartrupp som är kryddad med några rutinerade herrar, mittbacken Ron Vlaar är en av dessa. 34-åringen har bland annat spelat i Feyenoord och Aston Villa. Hans erfarenhet och ledarskap på planen är oerhört viktigt för deras unga trupp.

AZ Alkmaar har börjat Eredivisie på ett bra sätt. Efter fem spelade omgångar hackar laget på i toppen med sina tio inspelade poäng. Men under den närmaste tiden har den nederländska fotbollen total dominerats av talangfabriken Ajax, som blivit jagade av konkurrenten PSV. AZ Alkmaars facit lyder tre vinster, en oavgjord och en förlust såhär långt. Laget har imponerande nog gjort 12 mål på dessa fem ligamatcher. Anfallaren Ousamma Idrissi har fått sig en pangstart med hela fem ligamål hittills. AZ kommer senast ifrån en 5-1 vinst över Sparta Rotterdam. Laget har löst BLGM-spelet i fyra raka matcher. Vi tror på en liknande historia under torsdagen!

Speltips: Båda lagen gör mål

Jag väljer att spela på att båda lagen gör mål. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • FK Partizan har vunnit tre raka kvalmatcher i Europa League på hemmaplan.

  • AZ Alkmaar har löst spelet i deras fyra senaste matcher.

  • AZ kommer senast ifrån en 5-1 vinst över Sparta Rotterdam.

  • Partizan har löst spelet i tre av deras fyra senaste matcher.

  • Den förre Liverpool-spelaren Lazar Markovic har nyligen skrivit på för Partizan. En rejäl förstärkning för lagets anfallspel.

Högst odds hittade jag 18/9 kl 11:28 hos Unibet som ger 1.78. Min investering i detta spel blir 1/5 units!

Rygga till 1.78 hos Unibet

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.