Daniel Jacobsson|1 november, 2022, 14:57

Jag väljer att spela på PSG i det här mötet. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Skadeläget i Juventus är brutalt.

  • Juventus har endast inkasserat tre poäng såhär långt och kan som bäst nå en tredjeplats.

  • PSG står på samma poäng som Benfica och säkrar gruppseger vid vinst här.

  • Lionel Messi har hittat formen och den enorma fronttrion fungerar mycket väl just nu.

SPELTIPS.SE GER TIPSET:

PSG hos Pinnacle

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Svagaste elvan på år

Juventus har problem. Enorma problem på både sportsligt och personliga plan. Storstjärnorna Dusan Vlahovic, Federico Chiesa, Angel Di Maria, Paul Pogba, Leandro Paredes, Leonardo Bonucci och nye mittbacken Bremer är skadade och saknas även i mötet med Paris Saint-Germain. I helgens ligamöte med Lecce ställde Allegri fram den sämsta startelvan på ett bra tag. Juventus ser ut att gå i stöpet om stjärnorna inte återkommer till spel inom en snar framtid, för det behövs verkligen nu när även tränaren sitter på sniskan och riskerar sparken efter en svag säsongsinledning.

Startelvan senast övertygar inte på många personer och ställer man fram den samma i mötet med PSG kan det bli en blodig historia även i Turin. Såhär ställde man upp mot Lecce: Szczesny; Cuadrado, Danilo, Gatti, Alex Sandro; McKennie, Rabiot; Kostic, Soulé, Miretti; Milik.

Mot ett spetsat PSG med stjärnor på samtliga positioner kan det bli jobbigt. Gästerna för dagen har dessutom en gruppseger att spela för och kommer förmodligen behöva tre poäng här då Benfica möter Maccabi Haifa. Juventus förbereder sig för ett Europa League-slutspel, men i värsta fall (om Maccabi Haifa vinner) kan det missas även där.

En trea från gruppseger

Ett lag som även dom underpresterat på sätt och vis, trots förstaplatsen i hand, är PSG. Den franska giganten har underpresterat på det sättet att man tappat lite poäng under gruppspelet, för det bör man inte ha gjort med den trupp man sitter på i dagsläget. Slutsnackat om PSG:s underpresterande för så illa är det faktiskt inte. Nu kommer man från två matcher med totalt elva mål framåt och det betyder inget annat än att man kommer fortsätta vara i målprotokollet mot ett skadedrabbat Juventus här. Fransmännen har sitt stora år i år och har dessutom fått igång Lionel Messi på allra bästa sätt, vilket kan vara guld.

Kylian Mbappe, Lionel Messi och Neymar mot ett skadedrabbat och nästan okänt (utöver Cuadrado, Alex Sandro och så) par spelare i Juventus defensiv. Det kommer bli ett åkande och det kommer krävas en maxprestation av Juventus för att stå emot här, dit är det långt och dit kommer man inte nå den här dagen. Jag håller PSG väldigt högt och tycker att den raka tvåan är bättre än någonsin i ett sånt här stormöte. Världsklass rakt igenom hela laget.

fotboll, champions league
|
units: 4/5 - spelstopp: 21:00
Juventus - PSG
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.