Efter några svaga prestationer får nu The Rams möjlighet att komma på banan igen när The Lions kommer till Pride Park. Vi hittar ett intressant hörnspel på gästerna!

Match: Derby-Millwall (Championship) | Speltips: Millwall under 5.5 hörnor | Odds: @1.46 | Units: 3/5 | Spelbolag: Unibet | Spelstopp: 20.45

The Rams behöver trepoängare

Hemmalaget Derby County är obesegrade i sina fyra senaste ligamatcher, men trots det har de underpresterat rejält i de senaste matcherna. The Rams kommer ifrån ett 1-1 resultat mot Ipswich Town som ligger sist i hela ligan. En match som på förhand talar för tre relativt säkra poäng för Derby, men så blev inte fallet. Förmågan och kvaliteten finns i Lampards mannar, men laget har haft svårt att avgöra sina matcher. Därmed hittas Derby inte bland den absoluta toppen, utan på en sjundeplats i tabellen. Bristol City innehar sjätteplaceringen vilket är den sista platsen för kval uppåt. Men Derby gott om tid på sig att kunna klättra upp i tabellen, men det krävs att The Rams börjar ta trepoängare mot bottenlagen.

Positiva nyheter för hemmalaget är att Jack Marriott är tillbaka i spel. Marriott hittas bakom Liverpool-lånet Wilson i den interna skytteligan. Harry Wilson har mäktat med tio mål och Marriott tätt därefter med sju kassar. En spelare som Derby varit i stort behov av de senaste matcherna, anfallaren spelar ofta i den centrala anfallspositionen i Lampards 4-3-3 formation. Men under onsdagen ska vi fokusera på ett hörnspel på gästerna. Millwall har inte löst spelet i deras två senaste inbördes möten, utan då lyckades laget endast med fyra hörnor i vardera match. Den förväntade matchbilden under onsdagskvällen är att Derby County trycker på rejält och är det laget som styr matchtempot. Millwall kommer troligtvis ställa upp defensivt och hoppas på möjligheter för kontringsspel.

Defensivt Millwall

Millwall har visat en tydligt spelidé under den här säsongen. Laget spelar gärna med ett stort fokus på den defensiva strukturen och med låga utgångspositioner, till att sedan ställa om och hoppas på möjligheter för kontringsspel. Men deras koncept har inte riktigt fungerat lika bra som ifjol. Förra säsongen slutade klubben på en imponerande åttondeplacering, klubben var endast fyra poäng ifrån ett kvalspel till Premier League. Men så bra har inte säsong 18/19 blivit än så länge. Klubben från New Cross i södra london har kämpat till sig 31 poäng i årets ligaspel.

Deras 31 poäng ger laget en 20:e placering i tabellen, endast två poäng ner till bottenträsket där Rotherham, Bolton och Ipswich hör till. Men Millwall har spelat två mindre matcher än de klubbarna jag nyss nämnde, vilket ger bortalaget en stor möjlighet att utöka gapet till den nervkittlande bottenstriden. Nu till hörnorna, Millwall har löst under 5.5 hörnor i 11 av deras 15 bortamatcher i ligan den här säsongen. Nu ställs laget mot starka Derby County som är stora favoriter inför onsdagen. Millwall snittar 5.00 hörnor/match i Championship den här säsongen, men där de flesta höga antal hörnor ofta tillkommit på hemmaplan. Laget har löst spelet i sex av deras sju senaste matcher. Undertecknad förväntar sig att Derby kommer styra matchen i hemmaborgen!

Speltips: Millwall under 5.5 hörnor

Jag väljer att spela Millwall under 5.5 hörnor. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Millwall har löst spelet i sex av deras sju senaste matcher.

  • Millwall har löst spelet i 11 av deras 15 ligamatcher på bortaplan.

  • Möter topplaget Derby på bortaplan, The Rams betydligt mer bollskickliga och förväntas styra matchen.

Högst odds hittar jag hos Unibet som ger 1.46. Min investering i detta spel blir 3/5 units!

Rygga till 1.46 hos Unibet

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.