Vi bjuds på allsvensk fotboll under fredagskvällen! Sundsvall och Djurgården gör upp på Norrporten Arena. Två lag som är i desperat behov av poäng ligger på motsatta sidor av tabellen, jag väljer sida i det här mötet!

Match: Sundsvall – Djurgården (Allsvenskan) | Speltips: Djurgården | Odds: @1.62 | Units: 2/5 | Spelstopp: 19:00

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Tabelljumbo

Sist i Allsvenskan är fredagens hemmalag Sundsvall och man är därmed i farozonen för att åka ur Allsvenskan. Man har bara lyckats skrapa ihop 13 poäng på 23 matcher och man har inte vunnit på de 17 (!) senaste matcherna. Hoppet känns onekligen borta för Sundsvall. Vad har man då gjort för att försöka rädda det här? Jo, man har tagit in Tony Gustafsson som kommer från en sejour i USA:s damlandslag. Han har även allsvensk erfarenhet efter sin vända i Hammarby. Han gjorde sin första match som tränare i den senaste matchen borta mot Örebro som slutade mållös. Härnäst stöter man på värsta tänkbara motstånd i form av serieledande Djurgården. kan ju bara gå på ett sätt med tanke på förutsättningarna.

Man har möjligheten att rädda kontraktet trots sin nuvarande jumboplats. AFC är bara två pinnar före och Falkenberg som ligger på kvalplatsen har tre poängs försprång. För att vara helt säkra har man åtta pinnar uppåt vilket kanske känns lite orealistiskt sett till förutsättningarna. Bottentrion som alla har underpresterat något rejält har bara sig själva att skylla för att man nu halkat efter så pass mycket. Varje poäng man kan ta kommer vara oerhört viktig men i den här matchen mot Djurgården är det kanske inte läge att ha hoppet uppe.

Behöver poängen

Tittar man på serieledande Djurgården så var diskussionen kring hur man skulle reagera efter derbyförlusten mot AIK. Svaret visade sig vara positivt då man slog Helsingborg i den nästkommande omgången med två mål mot noll. DIF bjöd på lite mer svajigt försvarsspel än vad man blivit van med att se dem prestera men ännu en nolla blev det. Något som var än mer positivt var faktumet att nyförvärvet Emir Kujovic hoppade in och blev tvåmålsskytt, det första målet kom dessutom inom en minut efter bytet.

I den här typen av matcher mot “sämre” motstånd brukar Djurgården vara oerhört stabila i. Man brukar inte vinna med några jättesiffror som sina rivaler från söder brukar göra men man håller nollan vecka in och vecka ut och man lyckas tillslut vinna efter fulltid. Som sagt var det lite svajigt i försvaret senast mot Helsingborg men man höll ändå nollan och vann. Faktum är att DIF har hållit nollan i sju av sina åtta senaste matcher samt bara släppt in 13 mål på 23 matcher, det är bäst facit i serien. Jämför man deras defensiv med Sundsvalls offensiv så är det inget som ska hota då “giffarna” stått för 14 mål på sina 23 matcher vilket är sämst av alla lag.

Det ska dessutom tilläggas att Djurgården är i lika stort behov av poängen som Sundsvall är om man vill vinna guldet. Just nu är man endast en poäng bakom jagande AIK och varje match kommer vara superviktig! Ser inte hur ett krisande Sundsvall rår på serieledarna i en brinnande guldstrid. Djurgården vinner!

Speltips: Djurgården

Jag väljer att spela på att Djurgården vinner den här matchen. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Sundsvall har inte vunnit på sina åtta senaste hemmamatcher.

  • Sundsvall har inte vunnit en enda match på sina 17 (!) senaste.

  • Djurgården har hållit nollan i sju av sina åtta senaste matcher.

  • Djurgården har bara förlorat tre matcher den här säsongen.

  • Djurgården är mitt i en guldstrid och har bara en poängs försprång. Poängen kommer vara lika viktig för Djurgården som för Sundsvall och med tanke på att Djurgården är betydligt bättre så ska dem bara städa av “giffarna” i den här matchen.

Högst odds hittade jag 19/9 kl 18:30 hos Coolbet som ger 1.62. Min investering i detta spel blir 2/5 units!

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.