Daniel Jacobsson|20 februari, 2023, 12:27

Jag väljer att spela på överspelet i det här mötet. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Frankfurt förväntas trycka på ordentligt på hemmaplan.

  • Överspelet sitter i fyra av Frankfurts sex Champions League-matcher den här säsongen.

  • Napoli är ett av europas bästa lag den här säsongen. Öser på framåt, med nyss nämnda duo i fronten som gör en hel del mål.

SPELTIPS.SE GER TIPSET:

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Chans på hemmaplan

Eintracht Frankfurt lyckades kvalificera sig för slutspel i Champions League efter ett gruppspel tillsammans med Tottenham, Sporting och Marseille. Det är såklart imponerande och precis som Napoli, slutspelets första stopp, är man ett lag som lever mycket på sin charmiga offensiv. Den franska landslagsmannen Randal Kolo Muani är inte bara lagets stora stjärna utan han leder också den interna skytteligan för säsongen. Anfallaren kom på fri transfer från Nantes inför säsongen och får se som ett superfynd. Om han kan skjuta Frankfurt vidare i Champions League-slutspelet återstår att se.

Frankfurt är en klubb som gått som väntat i Bundesliga den här säsongen. Inte överraskat överdrivet och heller inte underpresterat. Det svänger, det ger och det tar och man är precis bakom de stora jättarna. Så brukar det se ut i tyska Bundesliga år efter år. Frankfurt kommer såklart behöva prioritera ligaspelet framöver men tills dess är det fullt fokus på Champions League. Jag har en stark känsla och tro att vi kommer få se det offensiva och aggressiva Frankfurt här, precis som i de avslutande matcherna i gruppspelet. Napoli är en klass för sig just nu, men på tysk mark kan Frankfurt ställa en hel del frågor.

Pekas ut

Khvicha Kvaratskhelia och Victor Osimhen är det hetaste paret i fotbollseuropa i dagsläget. Match efter match presterar man utan dess like och tillsammans med sin produktion tar man Napoli till toppen både i Serie A och Champions League. Det återstår hur länge man klarar av att göra det, då Napoli är väldigt beroende av spelarna. En skada hade räckt för att sänka laget är min känsla. Men dagen till ära är bägge formstarka och med i startelvan mot Frankfurt. I helgens ligamöte mot Sassuolo låg man återigen bakom segern tillsammans och det förväntas man göra i det här dubbelmötet också. Räkna dock med att man tas hårt på Bank Parken.

Sju raka ligasegrar i bagaget och en trupp med spelare som samtliga träffat formen, självklart är man favoriter med dessa förutsättningarna. Frankfurt är bra och kommer göra livet svårt för Napoli, men över två möten är Napoli den stora favoriten. Löser man första steget så är man en av åtta, kanske fyra, i Champions League framöver, sanna mina ord. Napoli kommer gå ut och spela sitt spel här och då är det fram och tillbaka som gäller. Speciellt med motståndet för dagen som motståndare. Över 2,5 mål är ett mycket fint spel inför kvällen.

fotboll, champions league
|
units: 4/5 - spelstopp: 21:00
Frankfurt - Napoli
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.