Jag väljer att spela på hemmalaget i det här mötet. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Malmö har en lysande form.

  • Antonio Colak, nyförvärvet inför säsongen, har börjat leverera.

  • HJK lär, likt Riga, backa hem och gå för ett okej resultat till returen.

  • Jag har stora förhoppningar att formen håller i sig för MFF, men något målkalas blir det inte när HJK satsar defensivt.

  • Som alltid i det första mötet väntas det två lag som är avvaktande och inte vill ta några risker.

SPELTIPS.SE GER TIPSET:

Malmö och under 5 mål hos Bet365

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Kämpa Malmö!

Malmö lyckades med första steget på sin resa mot Champions League-gruppspelet. Man slog ut lettiska Riga efter att ha vunnit hemmamötet och kryssat på bortaplan. Det här alltså omgång två, där finska topplaget HJK väntar som motståndare. Skall vi vara helt ärliga så är det ett par finnar som inte alls har några igenkända spelare för er som bara har koll på svenska och storspelare. Men ändå väljer vi att nämna två stycken för er intresserade – Riku Riski, den före detta IFK-anfallaren finns i laget tillsammans med sin bror Roope. Vi ser även före detta MFF-backen Markus Halsti, som flyttat hem till Helsingfors.

Det här är ett dubbelmöte som Malmö skall avancera vidare ifrån. Gör man inte det, så har man inte heller något att göra i Champions League-gruppspelet längre fram i höst. Ett formstarkt MFF kommer till spel efter 5-0 borta mot Degerfors senast och en mycket stark form i både CL-spel och ligaspel. Det här kan bara sluta åt ett håll och därför väljer jag att spela och tro på MFF i det här mötet. Jag tror visserligen inte att man kör över HJK målmässigt, men seger löser man.

Tuff lottning

Snacka om drömlott för Malmö FF som fick HJK Helsinki i den här rundan. På annat håll ser vi bland annat Celtic – Midtjylland och PSV – Galatasaray – fyra lag som hade betytt mardrömslottning. Men de lagen skall slås de också. Nu väntar HJK från Finland och det är ett lag som vi inför mötet inte vet så mycket om. Visst har man följt den finska ligan på avstånd lite då och då – men inte mycket mer än så. HJK är en storklubb i Finland som har flera framgångar i sitt bälte. Nu står man redo för att besegra den svenska jätten Malmö.

I laget hittar vi som sagt Markus Halsti, som återvänder till svensk mark och Malmö efter flera fina säsonger i landet och staden. Det är ingen lång resa för HJK, vilket såklart underlättar för samtliga. Det här är ett lag som håller god klass i hemlandet, men som i CL-gruppspel inte har något att göra. Malmö skall vara och är för dagen klasserna hetare och bättre, vilket skall räcka för svensken. Här väljer jag att tro på MFF-seger, trots att finnarna lär parkera bussen tidigt och hoppas på ett fint utgångsläge i returen.

fotboll, champions league
|
units: 2/5 - spelstopp: 19:00
Malmö - HJK
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.