Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Efter en trög start på året vill Astralis visa att man är världens bästa lag.

  • I två senaste matcherna har verkligen alla spelare i Astralis steppat upp, även på en individuell nivå.

  • Spirit är inte alls på samma nivå varken när det kommer till lagspel eller individuell skicklighet.

  • Även om Astralis just nu är tvåa på världsrankingen så är man det överlägset bästa lagen senaste två åren. Man vill ta tillbaka förstaplatsen!

  • Spirit är på plats 27 på HLTV:s världsranking som uppdateras en gång i veckan. Här är det klasskillnad!

Vill visa att man är bäst

Sedan Astralis tog in Magisk i februari 2018 har laget utan någon som helst tvekan varit det bästa laget i världen, och det är heller ingen tvekan att det här är det bästa CS:GO-laget vi någonsin skådat. Under de här åren har man visat ett helt otroligt lagspel med taktiker av guds nåde. Man är det lag som lagt ner mest tid på strategier och allt annat som krävs, och det har verkligen betalat sig. Men förutom att ha implementerat ett otroligt lagspel så hade man ett lag med fem av världens bästa spelare. Kollar man HLTV-rating från det datumet Magisk joinade laget fram tills nu så har vi device på 1.23, Magisk 1.16 dupreeh 1.14, Xyp9x 1.14 och in-game leadern gla1ve på 1.09. Det här är helt absurda siffror, att hela laget kan spela så här bra individuellt samtidigt som man är taktiska genier och lägger mängder av tid på lagspelet.

Nu har Astralis inte spelat så mycket sedan november/december då man vann flera stora turneringar. Man förlorade semifinalen i IEM Katowice med 0-2 mot Na’Vi som sedermera vann hela turneringen och just nu tagit över förstaplatsen på HLTV:s världsranking. Astralis förlorade första matchen i Pro League mot NiP men vann sedan mot såväl GODSENT som ENCE. Det här är lag som båda är bättre än Spirit på världsrankingen. Astralis är på gång nu och här tror jag det blir slakt.

Tufft för ryssarna

Spirit är ett ryskt lag besående av spelarna chopper, mir, somedieyoung, iDISBALANCE och magixx. Laget har inga större meriter mot tier 1-lagen men kom i december tvåa i Champions Cup Finals då man b.l.a. slog brasilianska FURIA. I januari vann man SECTOR: MOSTBET där man slog GODSENT med 3-0 i finalen. Dessa två turneringar inkasserade $50.000 respektive $30.000 vilket sett till prispengar är två av organisationens största någonsin.

I första matcherna i Pro League har Spirit slagit ENCE med 2-0, förlorat mot NiP med 0-2 och senast blev det vinst mot Vitality med 2-1. Men sett till att båda dessa lag man slagit haft mycket problem med spelarbyten och roller så tycker jag inte att det är superimponerade. Spirit, som just nu är rankade 27 på HLTV:s världsranking, ska inte ha en chans att rugga ett taggat Astralis som är på gång och vill visa att dem är världens bästa lag.

Speltips.se ger tipset:

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.