Daniel Jacobsson|21 mars, 2024, 10:00

Jag väljer att spela på målskytten i det här mötet. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Memphis Depay har gjort 44 mål på 88 landskamper för Holland.

  • Memphis Depay har stått för en fin säsong i Atletico Madrid.

  • Depay är sex mål bakom Van Persies rekord (50).

Omsättningskrav: Utbetalningar exkl. spelkreditinsatsen.

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Målrekord

Holland har tagit ut ett landslag som är bra slagkraftigt under den här samlingen. Memphis Depay är tillbaka i truppen efter att ha missat den senaste uttagningen. Det är den spelaren vi lägger fokus på under fredagskvällen eftersom han är på jakt efter Robin Van Persies målrekord i Oranjes. Senaste åren har gått trögt för Holland men nu på sistone har man börjat hitta rätt igen. Försvaret har saknat klass senaste åren men Virgil van Dijk har fått sällskap av Nathan Aké, Matthijs De Ligt, Stefan De Vrij och andra.

Offensiven spetsas av just Memphis Depay men har också fått stark konkurrens av bland annat Cody Gakpo, Donyell Malen och Xavi Simons. Holland ser vassa ut på förhand och kommer producera mycket framåt kommande landskamper. Skottland är en tuff motståndare men på hemmaplan skall man kunna ta kommandot och vinna. Målskyttet blir viktigt att få igång inför sommarens mästerskap.

Defensiven

Skottland har samlat för två landskamper i mars. Först ut är bortamötet med Holland under fredagskvällen och där lägger man förmodligen det mesta fokuset när det gäller att ta ut den bästa möjliga startelvan. Senare är det ett möte mot Nordirland som väntar och det är en betydligt lättare uppgift på förhand. Skottland har fått ordning på landslaget på sistone och har bland annat vassa Andy Robertson, Scott McTominay, John McGinn och Che Adams uttagna i den här truppen. Offensiven är ingenting som kommer sticka ut i det här mötet dock. Det är defensiven som bör prioriteras.

Här är Grant Hanley och Jack Hendry tillbaka, men det är två försvarare som inte alls håller samma nivå som tidigare. Mittlåset är därför ett frågetecken inför mötet med Holland och frågan är om inte Leeds-försvararen Liam Cooper får chansen. Vi får väll se hur man ställer upp i det här mötet men någon lätt landskamp blir det inte i Amsterdam.

fotboll, landskamp
|
units: 1/5 - spelstopp: 20:45
Nederländerna - Skottland
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.