Jag väljer att spela på att båda lagen gör mål. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Spelet sitter med marginal i Getafes två senate matcher.

  • När lagen senast ställdes mot varandra skapade Getafe sju hörnor.

  • Senast mot Real Madrid skapade Getafe sex hörnor.

  • Måstematch för Barcelona som måste gå för seger i titelkampen.

  • Spelet sitter i den senaste matchen lagen emellan.

SPELTIPS.SE GER TIPSET:

Över 8 hörnor hos Bet365

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Full fart framåt

För ett par månader sedan kändes La Liga avgjord. Serieledande Atlético Madrid radade upp segrar medan utmanande Barcelona, Real Madrid och Sevilla tappade poäng i var och varannan omgång. Men sedan årsskiftet har saker börjat röra på sig och med åtta matcher kvar att spela är kampen om ligatiteln levande i allra högsta grad. Barcelona har med en match mindre spelad nu endast fem poäng upp till Atlético Madrid som fortsatt toppar ligatabellen. När Barcelona välkomnar Getafe till Camp Nou på torsdag har man en jättechans att minska avståndet ytterligare. Det tror vi att man gör men oddset på hemmasegern ligger väldigt lågt.

Inför torsdagens tillställning riktar vi istället blickarna mot ett hörnspel. Det är som sagt en måstematch för Barcelona och här räknar vi med ett hemmalag som går med full fart framåt i nittio minuter. Barcelona har ett jätteläge att minska avståndet till serieledarna och här har man inte råd att tappa poäng. Barcelona kommer skapa många lägen och det bör resultera i många hörnor. Det har varit lite mindre hörnor i Barcelonas matcher på sistone men kollar man statistiken är Barcelona de lag som är inbladade i de mest hörnrika matcherna. Under säsongen har man ett snitt på 9.77 hörnor per match. Vi tror att man lägger sig någonstans kring säsongsnsittet och klickar i att det blir över 8 hörnor i matchen!

Skapade sex hörnor mot topplaget

På andra sidan planhalvan väntar Getafe som vi hittar i andra änden av tabellen. Med en match mer spelad har Getafe endast fyra poäng ner till Valladolid på nedflyttningsplats. Prekärt läge för Getafe som blott vunnit en av sina tretton senaste ligamatcher. Däremot har man inte förlorat så mycket heller utan istället kryssat sig fram under våren. Senast stod Getafe för en imponerande insats när man fick med sig en poäng mot ligatvåan Real Madrid. Även om Real hade en lång skadelista visade Getafe styrka när man stod upp bra mot ett titeljagande lag. Liknande matchbild att vänta mot Barcelona? Getafe lär ställa upp på liknande sätt men att plocka poäng mot Barcelona på bortaplan blir nog en snäppet svårare uppgift.

I Getafes match mot Real blev det totalt tolv hörnor, varav Getafe skapade hälften av dessa. Vi förväntar oss att Getafe kommer lösa ett par hörnor mot Barcelona också. Det gjorde man när lagen ställdes mot varandra senast, hela sju stycken. Om inte Getafe skulle skapa så många hörnor finns det goda möjligheter för Barcelona att skapa en majoritet av hörnorna. Vi ser spelvärde i överspelet och klickar i att det blir över 8 hörnor i matchen!

fotboll, La Liga
|
units: 2/5 - spelstopp: 22:00
Barcelona - Getafe
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.