Jonathan Erlandsson|22 maj, 2022, 00:56

Jag väljer att spela på hemmalaget över 1.5 kort i matchen i det här mötet. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Drömmen om CL håller på att glida Arsenal ur händerna

  • Arsenal har löst den här linan i fem raka matcher

  • Arsenal är skadedrabbat och balansen i laget är förstörd

  • Man har Xhaka i laget som tar extremt mycket kort

  • Everton kan spela avslappnat och spela kontringsfotboll

SPELTIPS.SE GER TIPSET:

*Hemmalaget över 1.5 kort i matchen* hos *Betsson*

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

“Om någon inte är redo – stanna hemma”

Under söndagseftermiddagen äger årets sista omgång av årets PL säsong rum och det är en riktig klassiker. Arsenal tar emot Everton hemma på Emirates och det är det 218e mötet mellan klubbarna i den engelska högsta divisionen. Everton är klubben med flest säsonger i högsta divisionen och Arsenal är klubben som varit uppe längst, med Everton på en andra plats.

Arsenal kommer till spel med en till tider fin säsong i ryggen och med PLs yngsta lag gett fansen hopp om en ljusare en framtid. Tyvärr för laget från norra London så har man till och från under säsongen fått känna av konsekvenserna av en något för tunn trupp. Defensiva skador på Partey, Tierney, Tomiyasu, Gabriel och White har rört till det rejält på slutet och nu ser det ut som att man än en gång går miste om spel i den finaste klubblagsturneringen. Efter att Holding och Cedric Soares inte alls hängt med i svängarna i derbyt mot Spurs och eter att förlorat borta mot Newcastle med 2-0 så var det sannerligen inga muntra miner hos kanonjärerna. Xhaka var ute och slaktade laget: “Om du inte är redo, är nervös, stanna på bänken eller stanna hemma. Kom inte hit. Vi behöver spelare som har pungkulor, ledsen att jag säger det, för att komma hit och spela. Vi visste att det här är en av de viktigaste matcherna för oss. Men prestationer som det här är inte acceptabla. Väldigt, väldigt tråkigt för oss. En väldigt stor besvikelse. Jag tycker synd om våra supportrar som kom hit.”

Kontraktet säkrat

Desto positivare är det på Merseyside. Everton som efter en urusel säsong tillslut uppbringat en superform och på de fem senaste matcherna tillskansat sig tre segrar, en oavgjord och en förlust. Senast stod man för en mäktig vändning hemma mot Crystal Palace. 0-2 underläge i paus vändes till 3-2, samtidigt som Burnley tappade poäng. Fansen kunde storma mattan och fira tillsammans med Richarlison, Calvert-Lewin, Frank Lampard och dem andra att ett superfiasko nu undvikits.

Hur man väljer att ta sig an matchen mot Arsenal vet vi inte ännu, men att Rondon, Delph, Patterson och Townsend inte kommer till spel vet vi. Man vann höstens möte hemma på Goodison med 2-1 och faktum är att man faktiskt vunnit de tre senaste mot Arsenal.

Hemmalaget skall alltså få två gula kort i matchen för att vårt spel skall hitta hem. Troligen kommer Arsenal att gå ut och köra på med en gång. Dels så kommer man nog att vilja sätta en hög och intensiv press och kanske få en del kontringar emot om man misslyckas. Dessutom så vet vi som sett många Arsenalmatcher den här säsongen att laget till och från sätter sig själva i riktigt svåra situationer när man inte får till sin egen speluppbyggnad som man vill, speciellt under perioder då man spelat utan sina ordinarie ytterbackar. Man har även Xhaka som dessutom inte kommer att godta att lagkamraterna spelar utan “pungkulor” en gång till.

fotboll, premier league
|
units: 3/5 - spelstopp: 17:00
Arsenal - Everton
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.