Joakim Östman|22 oktober, 2021, 10:40

Jag väljer att spela på att båda lagen gör mål. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Milan har varit extremt starka i Serie A där de hittills är obesegrade.

  • Bologna har stått för bra prestationer i deras två senaste matcher.

  • Spelet sitter i fyra av det fem senaste inbördes mötena.

  • I fyra av Milans fem senaste matcher har båda lagen hittat nätet.

  • Båda lagen har gjort mål i fyra av Bolognas fem senaste matcher.

SPELTIPS.SE GER TIPSET:

Båda lagen gör mål hos Bet365

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Obesegrade i Serie A

Vi blickar mot Serie A där Milan åker och gästar Bologna, två lag som har varit formstarka i Serie A på sistone. Milan har sett till inledningen av säsongen varit ett av lagen som imponerat allra mest. De är ännu obesegrade i Serie A där de vunnit sju av deras åtta matcher. De gör att Milan hittas på en andra plats i tabellen med tjugotvå inspelade poäng. Milan har stått för denna inledningen trots en väldigt skadedrabbad trupp. Giroud och Zlatan är dock tillbaka för Milan vilket är vitalt. Giroud stod för ett mål i Milans senaste Serie A match som slutade med en 3-2 seger mot Hellas Verona. Milan visade en enorm karaktär när de vände ett 0-2 underläge till seger med en reservbetonad elva. Milan hoppas nu få tillbaka ytterligare spelare till matchen mot Bologna. Då Brahim Diaz och Theo Hernandez som varit covid sjuka eventuellt kan komma att vara tillbaka i truppen.

Bologna har hittat tillbaka till en fin form igen efter att prestationerna sviktade en aning veckorna innan uppehållet. Det har tagit fyra av sex möjlig poäng på deras två senaste matcher där prestationerna varit klart bra. Framförallt imponerade de stort i hemmamötet mot Lazio som de vann med 3-0. Bologna har poängmässigt gjort det bra med tolv inspelade poäng. De hittas på en åttonde plats i tabellen och har all anledning att var nöjda med säsongsstarten inför detta mötet.

Tight spelschema

Inför lördagens mötet kan vi konstatera att gästerna Milan har haft ett väldigt tight spelschema efter uppehållet. Matchen mot Bologna blir Milans tredje match på sju dagar. Det är dessutom en skadedrabbad Milan trupp som inte har haft möjlighet att rotera startelvan. Milan förlorade även veckans Europaspel mot bort Porto med 1-0. Vilket innebär att chanserna till att avancera från Champions League gruppen är minimala. Det ska onekligen bli intressant att se hur Milan reagerar på den smällen. Sett till säsongsinledningen bör Milan rimligtvis vara givna favoriter, jag väljer dock att avstå spel på bortaseger givet förutsättningarna.

Med Bolognas uppåtgående formkurva och en trupp som det finns mycket kvalitet i måste de känna att det har en bra möjlighet i detta mötet. Bologna är ett lag som ska vara på övre halvan av Serie A, de har dessutom på hemmaplan överraskat mot bättre motstånd redan under säsongen. Jag förväntar mig att vi får se en öppen match med målchanser åt båda hållen. Dessa lagen är ofta inblandade i matcher där det bli mål åt båda hållen. Det finns gott om kvalitet framåt i banan hos båda lagen för att detta ska bli en målrik match. Fyra av de fem senaste matcherna för både Bologna och Milan har dessutom resulterat i att båda lagen i matcherna hittat nätet. Detta gör mig tämligen övertygad om att vi få se mål för båda lagen i denna match.

fotboll, Serie A
|
units: 2/5 - spelstopp: 20:45
Bologna - Milan
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.