Joakim Östman|23 januari, 2023, 14:18

Jag väljer att spela på att båda lagen gör mål i det här mötet. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Lazio och Milan har offensiven som deras främsta styrka.

  • Spelet sitter i 79% av Milans Serie A matcher under säsongen.

  • Lazio har gjort mål i 88,9% av deras hemmamatcher i Serie A.

  • Milan har gjort mål i 77,8% av deras bortamatcher i Serie A.

  • Spelet satt senast Lazio – Milan drabbades samman på Stadio Olimpico.

SPELTIPS.SE GER TIPSET:

Båda lagen gör mål hos hajper

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Ligaformen efter uppehållet

Med tanke på Juventus 15-poängs avdrag öppnas sannolikheten för en Champions League plats drastiskt för flera av lagen i tabelltoppen. Lazio är just ett sådant lag som har en bra chans på att spela hem en topp-4 placering i ligan under våren. Lazio har från 6-platsen tre-poäng upp till Roma 4-platsen och givet det finns alla chanser för Maurizio Sarris mannar. 

Efter att börjat omstarten med några poängtapp har Lazio på slutet börjat se mer och mer ut som före VM-uppehållet igen. Lazio kommer med två-raka segrar i ryggen som bärgats mot Sassuolo respektive Bologna och inför tisdagskvällens värdemätare mot Milan är trenden positiv.

Milan har inte kommit upp på den förväntade nivån efter VM-uppehållet och poängtappen och svaga prestationer har kommit en efter en. Milan har på det hittills tre-ligamötena bara spelat in fyra-poäng och lägg där dessutom till ett uttåg i Coppa Italia samt förlust i supercupen mot Inter.

Milan formen kan och ska onekligen ifrågasättas och poänggapet upp till serieledande Napoli har växt till tolv-poäng. Visserligen har Milan en match mindre spelad än Napoli men med tanke på att det är Lazio som väntar på bortaplan kan inte uppgiften klassas som annat än svår. För Milan handlar det om att studsa tillbaka och ska Scudetto chansen vara inom räckhåll känns det som tre-poäng är ett måste på tisdagskvällen.

Svårsiat favoritskap 

När stråkastarna slås på och Lazio hemma på Stadio Olimpico tar emot Milan är det ett stormöte som väntar. Förutsättningarna inför tillställningen är också relativt enkla och Milan behöver ta tre-poäng. Ser vi till formtrenden är det dock Lazio som ser bäst ut för tillfället av lagen och även fast Milan har ett starkare lag på pappret känns inte gästerna som favoriter. 

En öppen match är att vänta och här väljer vi därför att avstå från spel på segrare i matchen. Lazio och Milan styrkor ligger i det offensiva spelet och även fast hemmalaget saknar skyttekungen Ciro Immobile är de fullt kapabla att ställa till det för gästerna. Här synas mål åt båda hållen vilket även satt senast lagen mötes på Stadio Olimpico när Milan vann det mötet med 1-2.

Milan har varit inblandade i målrika historier under hela säsongen och faktum är att 79% av deras matcher i Serie A har resulterat i att båda lagen nätat. Varken Lazio eller för den delen Milan är heller lag som särskilt ofta lämnar planen mållösa. Lazio har på hemmaplan gjort mål i 88,9% av deras Serie A matcher, medans Milan på bortaplan hittat nätet i 77,8% av deras Serie A fighter. Givet förutsättningarna klickas därför att båda lagen gör mål till ett spelvärt odds på 1.62!

fotboll, Serie A
|
units: 3/5 - spelstopp: 20:45
Lazio - Milan
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.