Joakim Östman|24 oktober, 2022, 14:29

Jag väljer att spela på Real Madrid DNB i matchen. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Real Madrid vann gruppens första inbördes möte med 2-0.

  • Real Madrid är obesegrade under säsongsinledningens 16 spelade matcher.

  • Real Madrid har vunnit 87,50% av deras matcher under säsongen.

  • Real Madrid visade fin form i helgens 3-1 seger mot Sevilla.

  • Real Madrid har ett starkare lag och ska ses som favoriter.

SPELTIPS.SE GER TIPSET:

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Obesegrade

Real Madrids fina säsongsinledning tycks inte vara påväg att nå ett slut och Carlo Ancelottis lag ser ruggigt starka ut. Real Madrid har spelat 16 tävlingsmatcher under säsongen och ännu är Los Blancos obesegrade. Lägg där dessutom till att Real Madrid vunnit 14 utav dessa matcherna och vi kan konstatera att det har varit en makalös bra start.

I helgens La Liga spel tog Real Madrid emot ett nytänt Sevilla och hemma på Santiago Bernabeu skulle trepoängaren sitta långt inne. Real Madrids spelövertag till trots hade vi likaläge långt in i den andra halvleken, i den 79 minuten gjorde likväl Lucas Vazquez 2-1 och när Federico Valverde bara minutrar senare ökade på till 3-1 var segern ett faktum. Real Madrid har således från serieledningen i La Liga fortsatt ett sex-poängs försprång ner till ärkerivalerna Barcelona.

Marco Rose har klivit in på tränarbänken och fått fart på Leipzigs säsong efter en väldigt svag start som ledde till det tidiga tränarskiftet. Leipzig kommer från sju raka matcher utan förlust där de dessutom vunnit fem av dessa mötena. Med det har Leipzig börjat klättra i Bundesliga tabellen men den svaga starten gör sig fortsatt påmind för Marco Roses mannar som bara hittas på åttondeplats.

I helgens möte mot Augsburg skulle vi skåda en galen tillställning där målen aldrig slutade rassla in. Leipzig stod länge för en svag prestation och efter 64 minuter var gästerna i underläge med 3-0. Leipzig skulle dock vakna till liv och genom två sena mål kunde Emil Forsbergs lag tillslut rädda ett oavgjort resultat vilket visar på stark moral.

Följande förutsättningar

Med två matcher kvar av Champions Leagues gruppspel ska det nu avgöras och när vi blickar mot Grupp F gäller följande förutsättningar. Real Madrid toppar gruppen på tio poäng och så länge inte Los Blancos förlorar kommande match mot Leipzig är gruppsegern säkrad. Den andra avancemang platsen gör Leipzig och Shakhtar upp om där tyskarna står på sex poäng och ukrainarna på fem poäng. Dessa två lagen går även upp mot varandra i den avslutande omgången och vi kan onekligen komma att få ett rafflande slut på Grupp F. 

Inför tisdagens möte Red Bull Arena kan vi konstatera att Leipzig har mest att spela för även fast gruppsegern ännu inte är säkrad för Real Madrid. Detta gör mötet desto svårare att analysera på förhand och frågan är om det är här Real Madrids obesegrade svit tar slut. Real Madrid ser även ut att fortsatt sakna Ballon D’or vinnaren Karim Benzema och Leipzig har hittat formen under Marco Rose.

Real Madrid har dock inte givit oss några anledningar att mistro dem sett till säsongsinledningen och här håller jag likväl gästerna som favoriter. Real Madrid är i en otrolig harmoni och i helgens La Liga omgång visade de återigen hur formstarka det är. Real Madrid har ett spetsigare lag vilket det inte minst visade i gruppens första inbördes möte som Carlo Ancelottis lag vann med 2-0. Givet dessa förutsättningarna synas Real Madrid segern till ett väldigt fint odds dock med livlinan att ett oavgjort resultat ger pengarna tillbaka.

fotboll, Champions league
|
units: 2/5 - spelstopp: 21:00
Leipzig - Real Madrid
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.