Axel Olsson|24 februari, 2023, 11:08

Jag väljer att spela på Liverpool vinner i det här mötet. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Liverpools skadeläge har ljusnat. Van Dijk, Firmino och Diogo Jota är tillbaka.

  • Trion Salah, Gakpo och Nunez har stått för starka insatser under de närmaste matcherna.

  • Crystal Palace anfallsstjärna Wilfried Zaha är fortsatt otillgänglig på grund av skada.

  • Liverpool är revanschsugna efter CL-kollapsen mot Real Madrid.

SPELTIPS.SE GER TIPSET:

Liverpool vinner hos Snabbare

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Mediokra insatser

Crystal Palace kämpar på i mittenskiktet som förväntat och i nuläget har de en bra bit ner till bottenstriden. De har varit tillräckligt bra för att befinna sig på en tolfteplats i tabellen, men trots en godkänd poängproduktion tycker vi fortfarande att insatserna har varit väldigt mediokra. Vieiras gäng har inte alls fått spelet att lyfta på sistone och de är vinstlösa i sju raka ligamatcher. De blixtrar inte till och i det stora hela ser laget väldigt bekväma ut, på ett negativ sätt.

Det blir inte lättare att bryta de svaga prestationerna när man är utan sin storstjärna Wilfried Zaha. Engelsmannen har missat en del matcher och blir även borta i lördagens batalj mot Liverpool. Offensiven ser betydligt mer uddlös ut och utan honom saknar de en poängspelare där framme. Unge Michael Olise kan glimra till ibland men han behöver bli allt mer målfarlig från sin kant. Arsenal-lånet Lokonga gjorde en godkänd insats i senaste ligamatchen mot Brentford som slutade med ett kryss. De saknas en högsta nivå och de kommer inte att besegra ett lag som Liverpool med en okej insats. De har inte höjden för att vinna här – vi synar gästernas sida!

Revanschlystet Liverpool

Liverpool inledde i en väldans fart och ledde med hela 2-0 efter 14 minuter mot Real Madrid. En perfekt start på dubbelmötet men det dröjde inte länge innan raset inleddes. Efter en stabil ledning kollapsade Liverpool fullständigt och lyckades inte stoppa blödningen överhuvudtaget. Slutresultatet skrevs till osannolika 2-5 och Real Madrid har ett enorm försprång inför returmötet på spansk mark. Trots att ledargestalten Van Dijk var tillbaka i mittlåset stod Liverpool för en horribel försvarsinsats.

Nu får de istället blicka vidare mot helgen och vi förväntar oss ett revanschsuget Liverpool i lördagens match mot Crystal Palace. Det finns ljusglimtar trots sämre resultat och trion där framme har faktiskt varit bra under den närmaste tiden. Salah, Gakpo och Nunez har sett farliga ut framåt och de var högst delaktiga i den tidiga två måls ledningen. Positivt är även att skadeläget har ljusnat då Van Dijk, Firmino och Diogo Jota är tillbaka i spel igen. Viktigt för Liverpool som behöver bredd i en sådan här tuff matchperiod. Trion där framme borde kunna skapa en rejäl oreda för ett mediokert Crystal Palace och Klipp kan verkligen inte förlora igen efter den senaste käftsmällen.

fotboll, premier league
|
units: 3/5 - spelstopp: 20:45
Crystal Palace - Liverpool
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.