Rygga spelet med 100 kr riskfritt

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Nordirland har löst spelet i 22 av deras 26 senaste landskamper.

  • Italien är kända för sin filosofi där försvarsspelet är det viktigaste av allt.

  • Underspelet har suttit i Italiens sex senaste tävlingslandskamper.

  • Nordirland lyckades ta 13 poäng i en EM-grupp med giganter som Tyskland och Nederländerna.

  • En poäng mot Italien skulle vara en grym inledning för Nordirland. Vi tror att gästerna kommer spela med ett väldigt lågt försvarsspel.

Försvarsspelet prioriteras

Historiskt sätt är det italienska landslaget framgångsrikt med hela fyra VM-titlar. Men under den närmaste tiden har medaljerna uteblivit för de italienska landslaget. Trots en bra trupp har inte förbundskapten lyckats kunna konkurrera på riktigt i mästerskapen. De missade VM 2018 efter ett misslyckat kval mot just Sverige. Italiens landslag har blivit kända för att spela en väldigt defensiv fotboll. Att försvara är den största prioriteten, den här filosofin kan vi se hos många Serie A-lag dessutom.

Men kan EM 2021 bli mästerskapet där Italien är med i kampen om guldet? EM-kvalet gav i alla fall ett rejält styrkebesked för italienarna. Italien vann alla tio gruppspelsmatcherna och tog en övertygande gruppseger. I VM-kvalet hittas italienarna i en grupp tillsammans med Bulgarien, Nordirland, Schweiz och Litauen. En grupp som Italien är solklara favoriter i. Vårt underspel har suttit i deras sex senaste tävlingslandskamper. Med Italiens defensiva prioritet väljer vi att testa underspelet!

Håller nere siffrorna

Med tanke på Nordirlands trupp och förutsättningar, presterade deras landslag faktiskt bra i EM-kvalet. I en tuff grupp tog Nordirland ändå 13 poäng på åtta matcher och slutade på en tredjeplats. Tyskland och Nederländerna var de som hamnade i topp 2 och tog sig vidare till EM 2021. Det blev alltså inget Europa mästerskap för Nordirland trots ett starkt gruppspel. Nu får gästerna ladda om och lägga fokus på det spännande VM-kvalet. Torsdagens motståndare Italien är givna favoriter till gruppsegern, men sedan är det betydligt jämnare om andraplatsen.

Nordirland har hållit nere siffrorna ganska bra på sistone. Trots svaga prestationer har det sällan varit några storförluster som Nordirland åkte på. De har löst underspelet i hela 22 av deras 26 senaste landskamper. Det är alltså två landslag som prioriterar defensiven som drabbas samman under torsdagskvällen. En poäng mot Italien skulle vara en grym inledning för gästerna. Vi tror på en matchbild där Italien äger bollinnehavet medan Nordirland ligger rätt i försvarsspelet.

Speltips.se ger tipset:

Under 3,5 mål hos Unibet

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se
Odds kan ändras under tiden | Odds framtagna 23/3 kl 14.46

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.