Daniel Jacobsson|24 maj, 2023, 12:00

Jag väljer att spela på BLGM i det här mötet. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Degerfors är starka på Stora Valla.

  • Degerfors slog AIK på hemmaplan i förra omgången.

  • Hammarby har väldigt mycket offensiv kvalitet. Bör kunna hota Degen.

Stora Valla

Degerfors har slagit två stockholmslag på Stora Valla den här säsongen. Nu väntar nästa motstånd från huvudstaden när Hammarby besöker värmländska skogarna. Om Degerfors skall plocka fram samma prestationsnivå den här gången kan även Bajen få problem. Gästerna har en säsongsinledning som har betydligt mer att önska medans hemmalaget för dagen är nöjda med alla poäng man tagit. En sak är säker och det är att Degerfors blandar och ger väldigt mycket. Värmlänningarna har studsat tillbaka efter deras bedrövliga rad av stora förluster åtminstone. Kan man fortsätta på en positiv rad här?

Degerfors möter ett Hammarby utan Edvin Kurtulus, som fick rött kort mot Blåvitt senast, och det är ett stort plus för hemmalaget och framförallt offensiven med Campos, Vukojevic och övriga. Mål åt båda håll borde vara ett lysande spel dagen till ära, gästerna från huvudstaden har en offensiv kvalitet som inte liknar den formsvaga som AIK slängde upp senast. BLGM på Stora Valla!

Ta sig ur trenden

Hammarby fick bara ett kryss på Gamla Ullevi under helgen. Tyvärr dras Bajen med ett avbräck här då Kurtulus saknas avstängd, men det är bara ett minus för Bajen och inte för vårat klickade spel. Degerfors är starka på hemmaplan och bör kunna hota gästerna i det här mötet. Hammarby ser det här som ett möte som man måste ta tre poäng i, speciellt efter en tung start på säsongen där man gärna vill lyfta i tabellen. Besara var tillbaka i poängprotokollet mot Djurgården, men fick det tungt på nytt i mötet med Göteborg. Om han får större utrymme i det här mötet återstår att se.

Hammarby behöver trycka på framåt här. Offensiven måste sitta för att man skall ta tre poäng och det är en ständig väntan på att det skall lossna. Derbyvinsten i all ära, men den jämna formen saknas och den hoppas man kunna hitta. Jag tvekar inte på att Hammarby närmar sig seger här, men inte heller att man släpper in en balja bakom sig. Båda lagen gör mål känns mycket fint inför mötet i Värmland.

fotboll, allsvenskan
|
units: 4/5 - spelstopp: 19:00
Degerfors - Hammarby
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.