Daniel Jacobsson|24 maj, 2023, 11:43

Jag väljer att spela på hemmalaget i det här mötet. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Man United kan säkra Champions League-platsen.

  • Man United har höjt prestationsnivån inför avgörandet.

  • Chelsea har ingenting att spela för och många av spelarna såg ointresserade ut mot Manchester City senast.

Champions League

Manchester United har chansen att säkra sin Champions League-plats här. En faktor som är tillräcklig för att lita på Erik ten Hag och spelarna i det här mötet. På besök kommer avhängda och ointressanta Chelsea. Det här mötet brukar vara väldigt tight, men med förutsättningarna och dagen till ära kan vi nog förvänta oss ett hemmalag som gör betydligt mer än vad man gjort tidigare. Laget skall vara tillräckligt för att hitta nivån i det här mötet och den offensiva spetsen kan säkerligen hota Chelseas ointresserade spelare en hel del. Gästerna förlorade mötet med ett bakfullt City senast.

En säsong fylld med blandade insatser skall fastställas. En CL-plats får man vara fullt nöjda med, det är en bit kvar till stadsrivalen Manchester City och även Arsenal i toppen. Det här är en säsong, under ETH, som man kan bygga vidare på och det vore väldigt lyckat att avsluta det här med att kröna en CL-plats. Då finns det utrymme att bygga vidare in på nästa säsong. Ettan klickas med trygghet.

Ointressant

Chelsea fick lättade förutsättningar i mötet med Manchester City i söndags. Motståndarna vann ligan i och med Arsenals förlust mot Nottingham och därmed inleddes ett firande kvällen innan matchen mot storklubben från London. Chelsea lyckades dock inte slå tillbaka mästarna och fick istället sågas på nytt. Chelsea såg ointresserat och slött ut i stora delar och det var endast några spelare som verkligen ville något med matchen. Det här är tydligt just nu och med tanke på Chelseas säsong är det inte konstigt att spelarna längtar efter vila och semester redan nu.

Frank Lampard ersätts förmodligen av Mauricio Pocchetino efter säsongslut och därmed får ikonen sätta sig på läktaren igen. Det återstår att se om det blir en bättring med ny tränare, men den här säsongen går inte till historien som de främsta. Det är snarare så att man jämför den här säsongen med den historiskt dåliga säsongen för ett par år sedan. Kan man avsluta med poäng? Tveksamt, åtminstone på Old Trafford där hemmalaget bör bli numret starkare.

fotboll, premier league
|
units: 4/5 - spelstopp: 21:00
Man United - Chelsea
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.