Daniel Jacobsson|25 januari, 2023, 13:02

Jag väljer att spela på hemmalaget i det här mötet. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Real Madrid har verkligen tagit sig i kragen efter överkörningen i El Clasico.

  • Real Madrid har vunnit fyra raka derbyn på Santiago Bernabeu.

  • Atletico Madrid har Gimenez och Carrasco skadade.

SPELTIPS.SE GER TIPSET:

Real Madrid hos Unibet

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Storebror Madrid

Efter den enorma besvikelsen i El Clasico ala Saudiarabien har Real Madrid lyft sig rejält. Nu står man på två raka segrar där prestationerna varit väldigt bra. Dessutom har dessa prestationer kommit på bortaplan, där man är något tunnare än hemma på Santiago Bernabeu. Hemmaarenan spelar man sitt Copa del Rey-möte mot Atletico Madrid under torsdagskvällen. Det här blir ett viktigt möte för Real Madrid att vinna för att närma sig en titel den här säsongen, i ligaspelet ligger man tre poäng bakom Barcelona och där lär man få utmaning ända in på målsnöret.

Att man skall göra något annat än att prioritera ett möte mot Atletico Madrid fullt ut är inte i tankarna. Det här derbyt vill man alltid vinna och när det gäller en slutspelsmatch spelar det ingen roll om man har en viktig ligamatch om bara ett fåtal dagar. Den bredden och kvaliteten har Real Madrid att gynnas av i dessa lägena. Karim Benzema, Vinicius Jr och övriga offensiva stjärnor lär kunna utnyttja en skadedrabbad backlinje hos gästerna.

Lättare schema

Jose Maria Gimenez är ett stort tapp för Atletico Madrid inför derbyt mot Real Madrid. Torsdagskvällen har trots detta ett högintressant möte att bjuda på i kvartsfinalen av Copa del Rey. Atletico Madrid, med Diego Simeone vid rodret fortsatt, kommer göra en stark prestation mot den största rivalen. Frågan är bara om det räcker i det långa lagret. Där kan hemmalaget bli numret större för dagen eftersom Atletico Madrid behöver hitta en högre prestationsnivå än hemmalaget med den klass innehar.

Atletico Madrid har verkligen bosatt sig som lillebror Madrid senaste åren med flera raka förluster och endast en seger mot Real Madrid på de åtta senaste mötena. För Atletico Madrid gäller det att vinna helgens möte med Osasuna för att ens närma sig Real Sociedad, Real Madrid och Barcelona i ligatoppen. Den matchen är såklart på tapeten för Simeone, men det går inte att ta bort tanken om det här derbyt heller. Jag har känslan att hemmalaget blir aningen större även den här kvällen och att den raka ettan är värde i. Ettan klickas till fina 1.89 hos Unibet.

fotboll, copa del rey
|
units: 4/5 - spelstopp: 21:00
Real Madrid - Atletico Madrid
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.