Joakim Östman|25 oktober, 2021, 14:10

Jag väljer att spela på Dortmund -2 mål i matchen. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Klasskillnaden mellan lagen är enorm, Dortmund är givna favoriter.

  • Ingolstadt har börjat säsongen dåligt i den tyska andra divisionen.

  • Spelet på Dortmund satt i första omgången av tyska-cupen.

  • Ingolstadt har förlorat tre av deras fyra senaste bortamatcher.

  • Dortmund kommer att ha en slagkraftig elva trots att rotation är att vänta.

SPELTIPS.SE GER TIPSET:

Dortmund -2 mål hos Unibet

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Regerande cupmästare

Dortmund har trots en skadefylld säsongsinledning inlett bra. De hittas på en andra plats i Bundesliga, en poäng bakom antagonisten Bayern München. Dortmund har ambitioner att verkligen utmana Bayern München om titeln denna säsongen. Sett till truppen är kvaliteten och bredden där, får Dortmund till det kan det absolut utmana om Bundesliga titeln. Senast tog det en skön seger borta mot Arminia Bielefeld med 1-3. Det var extremt viktigt för Dortmund att studsa tillbaka direkt efter fiaskot tidigare under veckan mot Ajax. Dortmund som vann tyska-cupen förra säsongen vill givetvis försvara titeln även denna säsong. Resan började i första omgången när Dortmund enkelt vann med 3-0 mot Wehen Wiesbaden. I andra omgången tar de nu emot Ingolstadt hemma på Westfalenstadion.

Ingolstadt inledde det tyska cupspelet med en 2-1 seger mot Erzgebirge Aue. Efter segern i cupens första omgång har formen minst sagt sviktat, de hittas för tillfället på en nedflyttningsplats i tyska andra divisionen. Där de redan har fyra poäng upp till kvalplatsen. Läget är minst sagt kritiskt redan efter elva omgångar och det är verkligen dags att växla upp för Ingolstadt. Inför mötet mot Dortmund har Ingolstadt dessutom bara en seger på deras sju senaste matcher. Motståndet här kunde knappast varit tuffare och inte mycket talar för Ingolstadt i mötet på Westfalenstadion.

Bred hemmatrupp

Dortmund har som tidigare nämt haft en jobbig skadesituation där lagets stora stjärna Erling Haaland fortsatt saknas. Skadesituation börjar dock se bättre ut och inför detta mötet har tränare Marco Rose valmöjligheter. Dortmund kommer med största sannolikhet därför rotera startelvan i detta mötet, vilket sett till bredden de har inte ska påverka allt för mycket. Dortmund kliver självklart in i detta mötet som stora-favoriter och ska bara vinna denna matchen. Formen på hemmalaget är bra trots fiaskot i Champions League senast. Dortmund har vunnit tre av deras fyra senaste matcher och spelat har imponerat.

Framförallt har offensiven imponerat hos Dortmund på sistone, där de har stått för minst två mål framåt i fyra av deras fem senaste matcher. Ingolstadt som har en minst sagt jobbig situation i ligaspelet kan inte lägga fokuset på cupen. Jag gissar att även bortalaget kommer att vila spelare i detta mötet. Ingolstadt har dessutom varit usla på bortaplan denna säsongen där de har förlorat tre av deras fyra senaste matcher. De har dessutom i två av deras tre senaste bortamatcher lämnat planen mållösa. Jag synar därför att Dortmund tämligen enkelt spelar hem segern, det föreslagna spelet blir att Dortmund vinner med minst tre mål i matchen.

fotboll, DFB Pokal
|
units: 1/5 - spelstopp: 20:00
Dortmund - Ingolstadt
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.