Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Liquid har fått en månads välbehövlig vila och träning efter IEM Katowice.

  • Med spelare som framförallt EliGE och Twistzz har Liquid ett bättre lag än MIBR.

  • MIBR har inte haft resultaten med sig alls och har de två senaste åren faktiskt inte vunnit något relevant alls.

  • Liquid är rank 6 på världsrankingen.

  • MIBR är rank 25 på världsrankingen.

Välbehövlig vila

Under 2019 hade Team Liquid några månader då man vann allt man ställde upp i (förutom cs_summit 4 där man förlorade mot Vitality i finalen). Mellan början av maj och slutet av juli vann man galna sex stora turneringar där samtliga hade ett förstapris på $100.000 eller mer. Dessa turneringar var IEM Sydney, Dreamhack Masters Dallas, ESL Pro League Season 9, ESL One Cologne, BLAST Pro Series Los Angeles och IEM Chicago. Tack vare dessa framgångar tog man även hem Intel Grand Slam som gav laget ett extra tillskott på sjuka $1.000.000.

Efter dessa framgångar gick man i september in som klara favoriter inför Starladder Major i Berlin, och med vinster i de två första matcherna såg det lovande ut även här. Men i kvartsfinalen skulle laget stötta på sina största rivaler under såväl 2018 som 2019, Astralis. Efter att ha varit totalt dominanta under 2018 så hade danskarna nu inte alls haft med sig formen de senaste månaderna. Men lagom till majorn var man tillbaka i gammalt gott slag, och det fick Liquid betala för. Astralis vann med 2-0. Det här var alltså i september och sedan dess har Liquid faktiskt inte vunnit en enda turnering alls. Laget har tappat till en sjätteplats på världsrankingen. Nu har man dock fått vilat upp sig och tränat en månad efter IEM Katowice som var den senaste turneringen man spelade, då man förlorade mot Na’Vi i kvartsfinal. Det var även den senaste officiella matchen man spelade överhuvudtaget. Denna vilan man fått har förhoppningsvis gjort susen för i grunden är man ett mycket bättre lag än MIBR och ska vinna här.

Ett stort frågetecken

MIBR (Made In Brazil) återkom till CS-scenen i juni 2018 då man plockade upp det tidigare SK Gaming-laget bestående av FalleN, fer, coldzera, boltz och TACO. Under SK Gamings fana var laget under större delarna av 2016 och 2017 världens bästa lag och vann bland annat två raka majors under 2016, MLG Columbus och ESL One Cologne. Men efter bytet av organisation till MIBR har laget på dessa två år egentligen inte vunnit någonting av värde. Flera spelarbyten har gjorts, den största stjärnan coldzera lämnade i juli förra året och återfinns numera i FaZe. MIBR:s laguppställning består numera av FalleN, fer, TACO, kNgV- och meyern.

Under 2020 har MIBR inte gjort några större väsen av sig. I kvalet till IEM Katowice förlorade man mot Cloud9 och kvalade därmed inte in, i BLAST Premier Spring Series förlorade man i gruppen mot NiP och i Dreamhack Open Anaheim åkte man även här ut i gruppen, denna gång mot Complexity. I Flashpoint har man visserligen tre vinster och en förluster, men man har mött sämre lag som Chaos (rankade 36 i världen) och Envy (rankade 54 i världen). Visserligen slog man Gen.G med 2-0 som ligger plats 15 på världsrankingen, men det är väl egentligen det enda någorlunda märkvärdiga resultatet man fått med sig på slutet.

Speltips.se ger tipset:

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.