Jag väljer att spela på att Elfsborg vinner. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Elfsborg kommer närmast från en 3-1-seger mot Varberg.

  • Efter två spelade omgångar står Mjällby på endast ett poäng.

  • Mjällby har gått mållösa i två raka matcher, vem ska göra målen?

  • Elfsborgs Marokhy Ndione är i glödhet form, två mål och en assist senast.

  • Hemmalaget har en bättre och bredare trupp än gästerna.

SPELTIPS.SE GER TIPSET:

Elfsborg hos Bet365

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Konkurrens på anfallet

Efter förlust i premiären mot var det ett halvpressat Elfsborg som ställdes mot Varberg i allsvenskans andra omgång. Elfsborg kom ut med hög energi och redan i den första halvleken hade man både tagit ledningen och utökat till 2-0. I den andra halvleken reducerade Varberg till 2-1 men i slutminuterna kunde Marokhy Ndione döda matchen genom sitt 3-1-mål. I Per Pricks frånvaro blev Marokhy Ndione stor matchhjälte för Elfsborg med två mål och en assist. Frick missade Varbergsmatchen på grund av sjukdom men kan vara tillbaka till måndagens match. Det ska bli intressant att se om Thelin då väljer att starta Ndione eller Frick.

Inför måndagens match ser vi Elfsborg som stora favoriter. Man bärgade en andraplats i fjol och säsongsinledning har varit klart godkänt. Även om man föll i premiären mot Djurgården spelade man stundtals ganska bra. När Elfsborg välkomnar Mjällby till Borås Arena på måndag tror vi man löser säsongens första hemmaseger. Vi klickar i raka ettan till ett riktigt fint odds!

Vem ska göra målen?

Mjällby var en av fjolårssäsongens största överraskningar när man som nykomling slutade femma. Efter succésäsongen lämnade tränare Marcus Lantz och flera tongivande spelare som Moses Ogbu, Besard Sabović och Viktor Agardius. Att Mjällby ska lyckas upprepa fjolårssäsongen med dessa spelartapp känns osäkert. Speciellt Moses Ogbu som stod för 14 mål i fjol. Vi har endast spelat två omgångar men lite oroväckande för Mjällbys del är att man ännu inte gjort ett mål. Frågan är vem som ska göra målen för Mjällby? Jacob Bergstrom har visat sig kunna göra mål men han håller inte den allsvenska kvalité som Ogbu gjorde. Där bakom finns Silverholt och Moro som får ses som ännu osäkrare kort.

Gästerna från Listerlandet har en trupp för att hålla sig kvar i allsvenskan men man kan nog glömma att vara med och utmana om en topplacering. Det har varit för många spelartapp och man har inte riktigt den spets eller bredd som man hade i fjol. Kanske att vi får se ett Mjällby som förstärker i sommarens transferfönster. När man på måndag ställs mot Elfsborg tror vi att man får det tungt och åker på sin andra raka förlust. Således en poäng på de tre inledande matcherna men efter det väntar ett betydligt enklare spelschema för Mjällby. Hemmasegern klickas!

fotboll, allsvenskan
|
units: 4/5 - spelstopp: 18:30
Elfsborg - Mjällby
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.