Daniel Jacobsson|27 januari, 2023, 13:00

Jag väljer att spela på handikappet i det här mötet. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Fulham har överpresterat kraftigt den här säsongen.

  • Fulham har sett svagare ut på senare tid. Två raka förluster med noll gjorda mål.

  • Sunderland tog en mycket övertygande seger mot Middlesbrough förra helgen.

SPELTIPS.SE GER TIPSET:

Sunderland +1 hos Bet365

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Överpresterat

Fulham har gått som susen i Premier League den här säsongen. Efter 21 omgångar befinner man sig på en imponerande sjundeplats i ligatabellen. Sanningen är den, utan att ta bort all succé från londonklubben, att man överpresterat rejält. Kollar man till Expected points har man hela 11 (!) poäng mer än vad man är förväntade att ta med allt vad det innebär. Jag har en stark känsla att det är en rejäl dipp på g för Fulham både i Premier League och övrigt cupspel. Nu har man två raka förluster mot topplag i Premier League, men jag tror att det kan fortsätta på den raden.

Sunderland väntar i FA-cupen, ett formstarkt motstånd som kommer från en mycket viktig och imponerande seger. Gästerna får dessutom tillbaka sin skyttekung Ross Stewart och han förväntas starta här. På tal om skyttekungar så är Aleksander Mitrovic en stor del bakom Fulhams succé den här säsongen, men kommer han matchas hårt även i cuperna, efter alla skadeproblem han haft under säsongens gång? Det återstår att se, man har ju trots allt Vinicius bakom honom som behöver få sin speltid. Det hade bara varit ett stort plus i kanten. Jag tror att hemmalaget får problem.

Skrällchans

Det går inte att neka det faktum att Sunderland som klubb är intressant och rent av charmig. Det grundas mycket i deras tv-serie men också deras historia i den högstaligan. En stor skräck att alltid misslyckas och grundas i besvikelse är för säsongen bortblåst. Nu är man uppe och slåss i Championships topp för tillfället och en playoff-plats bör gå att lösa över 46 omgångar. Det kommer dock krävas en jämn nivå fram tills vi sammanfattar säsongen inför playoff-spelet. Sunderland kommer från en rejält viktig seger mot Middlesbrough senast, motståndarna som hade en väldigt lång segerrad inför mötet på Stadium of Light.

Jag har hoppet uppe om Sunderland även i cupspelet mot högre rankade lag. Fulham har som sagt överpresterat rejält den här säsongen och har kommit in i en liten dipp, som kan bli desto tyngre. Sunderland har ingen respekt för det här motståndet och skulle hemmalaget välja att rotera och ställa över en viss skyttekung utökar det både inställning och chanserna till seger. Jag tror att gästerna kan utmana även vid Mitrovic-speltid.

fotboll, fa cup
|
units: 1/5 - spelstopp: 16:00
Fulham - Sunderland
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.